Nummelan Naiskuoron 20-vuotisjuhlakonsertti järjestetään sunnuntaina Rientolassa

Nummelan Naiskuoro valmistautuu sunnuntaina pidettävään 20-vuotisjuhlakonserttiin. Tapio Karjalainen, Kuvaveljet Oy

toimitus

Nummelan Naiskuoron 20-vuotisjuhlakonsertti järjestetään sunnuntaina 27.10. klo 15 Nummelan Työväentalo Rientolassa.

Kuoroa johtaa Inkeri Aittola ja lauluja säestää Hellevi Lohikari

Inkeri Aittola on johtanut kuoroa syksystä 2018 lähtien, Aino-Maria Ollikaisen jäätyä opintovapaalle. Aittola on valmistunut kirkkomuusikoksi Oulun ammattikorkeakoulusta vuonna 2014 syventymiskohteenaan klassinen laulu.

Hän viimeistelee parhaillaan kirkkomusiikin maisteriopintojaan Sibelius-Akatemiassa.

Kuoronjohtoa Aittola on opiskellut pääasiallisesti Jani Sivénin johdolla, mutta mestarikursseilla ja periodiluonteisesti häntä ovat opettaneet myös mm. Carsten Seyer-Hansen, Esko Kallio, Heikki Liimola, Nils Scweckendiek ja Kari Turunen. B-tutkinto kuoronjohdosta on toukokuulta 2019.

Nummelan Naiskuoro perustettiin 1999, kun mieslaulajien määrä hiipui silloisessa Nummelan Laulukuorossa.

Kuoro on Hiiden Opiston alainen opintopiiri ja harjoittelee maanantaisin Lankilan päiväkodissa. Kuorossa laulaa kolmisenkymmentä laulajaa; äänissä ja iloisella naisenergialla.

Laulujen harjoittelua tuetaan stemmojen avulla, ja uudet laulajat ovat tervetulleita. Yhdessä käydään kuuntelemassa muiden kuorojen esityksiä ja tavataan muuallakin.

Kuorolaulu on usein pitkäaikainen harrastus, ja konserteissa esiintyminen kannustaa harjoituksissa. Laulaminen on terveellistä ja virkistää mieltä.

Ohjelmistossa juhlakonsertissa a on suomen-, ruotsin-, viron- ja englanninkielisiä lauluja, ja yhteislaulut on valittu kuoron aikoinaan esittämistä lauluista.

Nummelan Naiskuoroa ovat johtaneet Teija Mikkonen, Zsuzsanna Kiraly, Kity Kalymialaris, Karmen Kelk, Anni Nummila, Aino Saastamoinen, Pirjo Hannula, Aino-Maria Ollikainen ja Inkeri Aittola. Heidän ansiostaan kuoro on kehittynyt paljon vuosien mittaan.

Kevätkonsertin lisäksi kuoro järjestää Joululaulajaiset ja konsertoi sekä yksin että yhdessä muiden kuorojen kanssa. Suurin osa lauluista lauletaan ilman säestystä.

Kuoro on esiintynyt mm. vuosijuhlissa, Aasian tukikonsertissa, Itsenäisyyspäivän -juhlassa sekä Vihdissä että Otepäällä, Yhteisvastuukonsertissa, Kauneimmissa Joululauluissa ja Vihti-kuorossa 2017 (Suomi 100 v).

Kesällä 2001 kuoro osallistui suureen Carmina Burana -esitykseen Unkarissa, ja keväällä 2002 Turussa pidetyssä kilpailussa oli mukana kuorosta jopa kaksi kvartettia.

Syksyllä 2005 kuoro osallistui Laulun ja Soiton päivän Suurkonserttiin Hyvinkäällä, ja osa kuorolaisista osallistui Hartwall Areenalla 2012 pidettyyn Maailman kauneimmat Joululaulut -konserttiin.

Otepäällä kuoro on käynyt laulamassa useita kertoja, ja virolainen EVEKO-kuoro on konsertoinut kanssamme sekä Otepäällä että Nummelassa.

Yhteiskonsertteja on järjestetty myös Vihdin Miesten, Vihdin Viihdekuoron, Lohjan Miesten ja kotkalaisen Mieskuoro Kisailijoiden kanssa (sekä Nummelassa että Kotkassa).

Laulutervehdyksensä kuoro on vienyt terveyskeskuksen vuodeosastolle, Kaunialan sotavammasairaalaan ja moneen palvelutaloon Vihdissä ja lähikunnissa.

Lisätietoja kuoron toiminnasta löytyy konsertissa olevista leikekirjoista sekä kotisivulta: http://www.nummelannk.kylanetti.fi/

Konsertin väliajalla on tarjolla kahvia, herkullisia leipomuksia sekä arpoja. Ohjelma maksaa 10 euroa sekä kahvi ja kahvileipä 4 euroa.

Anneli Hämäläinen

Kommentoi