Kiekkoisä Janne Tuominen koki elämänsä isänpäiväyllätyksen

Tuomisten perheessä vietettiin isänpäivää ikimuistettavasti. Jenni Tuomisen albumi

Nina Paloheimo

Lohjalaisessa Tuomisen kiekkoperheessä koettiin isänpäivänä hetkiä, jotka kantavat muistoissa pitkälle.

Isä Janne Tuominen perheineen haettiin kotoaan sunnuntaina seuraamaan Suomen ja Ruotsin välistä jääkiekko-ottelua Hartwall Areenalle. Eivätkä yllätykset loppuneet siihen. Ennen peliä Tuomiset vierailivat Leijonien pukukopissa ja päivä huipentui, kun Tuominen tiputti aloituskiekon jäähän poikiensa Alexin (9) ja Leon (6) kanssa.

– Olihan se upea katsoa, kun isä ja pojat, jotka elävät ja hengittävät jääkiekkoa joka solullaan pääsivät tapaamaan erityisesti Alexin idolin Antti Pihlströmin ja näkemään koko perheen suosikin Marko Anttilan, kertoo Jenni Tuominen, joka löytyy isänpäiväyllätyksen takaa.

Jenni Tuominen perusteli Iltasanomien Liigapörssin isänpäiväkilpailuun, miksi juuri kiekkoisä Tuominen ansaitsisi yllätyksen.

– Janne on toiminut koko ikänsä kiekon parissa. Pelaaja-uran jälkeen hän tuomaroi pitkään pelejä. Nyt hän valmentaa molempien poikiensa joukkueissa ja vastaa Harjun Kiekon kiekko- ja luistelukoulun vetämisestä.

– Kerroin, että Janne ei tarjoa pelkästään omalle perheelleen jääkiekon elämyksiä vaan parille sadalle lohjalaiselle ja nummelalaiselle lapselle, joiden kanssa hän tekee iltaisin ja viikonloppuisin töitä joukkueiden kautta, jo kolmatta vuotta Harjun Kiekon vuonna 2010 syntyneiden joukkueenjohtajana toimiva Jenni Tuominen muistelee.

Janne Tuominen kertoo, että vaimo ja Liigapörssi pääsivät yllättämään hänet täydellisesti.

– Vielä kun yllätyksiä tuli pitkin tapahtumaa. Ensin olimme menossa katsomaan peliä, yhtäkkiä olimme Leijonien pukukopissa ja lopulta reilun 14 000 ihmisen edessä pudottamassa aloituskiekkoa, Tuominen kertaa.

Tuominen seuraa jääkiekkoa päivittäin. Kiekko kiinnostaa NHL-, KHL- ja Liigatasolla. Vielä taannoisina liiga-aikoina Tuominen oli kova Jokerit-fani. Nyt KHL:ää tulee seurattua aktiivisesti, mutta nykyisin pelien katsomisesta mies pyrkii ennen kaikkea oppimaan.

– Se on ehkä vähän kirouskin, että tuomarikokemuksen vuoksi osaa sääntökirjan kannesta kanteen. Mutta nykyisin yritän oppia jokaisesta katsomastani pelistä ja katsoa kokonaisuutta, Tuominen kertoo.

Tuomisten nelihenkisen perheen ajasta menee suuri osa jääkiekon parissa. Se aika on kuitenkin myös perheaikaa.

– Pojilla on kaksi kertaa viikossa treenit, siihen pelit päälle. Kiekkokoulua on viikonloppuaamuisin, Janne Tuominen kertoo.

Pitkät illat jäähallilla eivät kuitenkaan harmita vuorotyötä tekevää isää. Treenien jälkeen valmentajien työ jatkuu vielä tulevien harjoittelujen ja pelien suunnittelulla. Yleensä myös vaimo löytyy hallilta.

– Ei tämä tunnu työläältä. Kiekkokausi kestää kymmenen kuukautta ja on ollut yhden käden sormin laskettavissa, että olisi huonon yön jälkeen tuntunut, ettei jaksaisi lähteä. Lapsilla on kivaa ja niin on minullakin. Meille molempiin joukkueisiin (2010-synt ja 2012- 2013-synt. ) ovat tervetulleita kaikki uudet tytöt ja pojat, Tuominen vinkkaa.

Tuomisen työ on sitä, millä seurat toimivat. Pitkälti vapaaehtoistyötä, jossa palkkana on lasten liikunnan ilo. Riemu siitä, että saa tarjota mahdollisuuden harrastaa.

– Ei näitä hommia palkalla tehdä, vaan isolla lajisydämellä, Tuominen myöntää.

Yllätys meni siis varmasti oikeaan osoitteeseen. Vain yksi haaste on koitunut isänpäiväyllätyksestä.

– Vaimo laittoi nyt riman aika korkealle seuraavaan äitienpäivään, Janne Tuominen nauraa.

Kommentoi