Tässä on Suomen ravintola-alan terävin kärki – nämä 45 huippuosaajaa kisaavat Pro-kilpailussa

Ravintola-alan huippuammattilaisten Pro2020-kilpailu lähestyy. Helsinkiläiset Laura Apukka ja Janek Bjurström kilpailevat yrittäjäsarjassa. Pro2020

Jari Pietiläinen

Ravintola-alan ammattilaisten terävin kärki on jälleen seulottu, kun Aromi-lehti julkisti vuoden 2020 Pro-finalistit. Osaajat palvelevat niin Ivalossa ja Oulussa kuin keskisen ja eteläisen Suomen kaupungeissakin.

Pro-finalistit 15 sarjassa edustavat alan parasta osaamista, palveluasennetta ja ymmärrystä tuloksen teosta. Kussakin sarjassa on kolme ammattilaista, ravintolaa, kahvilaa tai palvelua.

Finalistijoukko on tänä vuonna monikansallinen: palvelualan murros näkyy niin, että alalla jo pitkään töitä tehneet osaajat muista maista murtautuvat nyt eturiviin.

Esimerkiksi Ravintolan asiakaspalvelija -sarjassa kaikkien ehdokkaiden alkuperäinen kotimaa on muu kuin Suomi.

Upeat finalistit ovat muuttaneet Virosta Lohjalle, Thaimaasta Vantaalle ja Turkista Helsinkiin. Pro-tasoisia osaajia on myös Vietnamista ja Zimbabwesta.

Jo viidettä kertaa Pro-palkinto jaetaan myös Vastuullisuus-sarjassa. Siinä korostuu kokonaisvaltainen yritysvastuu, joka on selvästi nousussa kaikkien ehdolla olevien ammattilaisten ja heidän työnantajiensa toimissa.

Yhteiskunnallista vastuuta taas toteutetaan upeasti Innovaatio-sarjan ehdokasyrityksissä, joista jokainen lähestyy aihetta eri tavoin.

Ehdokkaisiin voi tutustua propalkinnot.fi-sivustolla. Heitä saa myös kannustaa 15. joulukuun asti kommenteilla, jotka vaikuttavat osaltaan tuomarien päätöksiin.

Voittajat julkistetaan Finlandia-talolla järjestettävässä gaalassa torstaina 30. tammikuuta.

Pro2020-finalistit:

Opettaja:

Tuija Auramo, Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradia, Jyväskylä

Tuula Loukkola, Kaukovainion yksikkö, OSAO koulutuskuntayhtymä, Oulu

Riikka Mantila, Turun ammatti-instituutti, Turku

Ammattikeittiön kokki:

Johannes Djupsjöbacka, StaffPoint, Oulu

Jukka Jalava, Helsinki-Vantaan lentokenttä, SSP Finland, Vantaa

Merlin Kimmel, Antell KV1, Vantaa

Ammattikeittiön päällikkö:

Jetro Luumi, Ravintola Huoltamo (Yle), Palmia, Helsinki

Henna Rajamäki, Hakametsän jäähalli, Restel-ravintolat, Tampere

Milla Westerlund, Campus Food Market, ISS Palvelut, Helsinki

Ammattikeittiön tuotekehittäjä:

Minna Jalo, Arkea, Turku

Terhi Kylä-Sipilä, Päijät-Hämeen Ateriapalvelut, Lahti

Terhi Paldan, ISS Food Service, Helsinki

Ammattikeittiön työntekijä:

Mumina Hassan Ali, Palvelukeskus Helsinki, Helsinki

Eucalptus Ncube, Messukeskus, Fazer, Helsinki

Kirsi Mäkynen, Kurikan kampus, Seinäjoki

Baarimestari:

Petri Määttä, Cafe Kuluma, Oulu

Emmi Peltonen, Långvik Congress Wellness Hotel, Kirkkonummi

Juha Riepula, Hotelli Ivalo, Ivalo

Hovimestari/sommelier:

Katrina Laitinen, BasBas, Helsinki

Olli Nurmilahti, Palace, NoHo Partners, Helsinki

Jouni Olkkonen, BW-Restaurants, Helsinki

Innovaatio:

Flavoria-tutkimusravintola, Turun yliopiston ja Sodexon yhteistyöhanke

Nordic Food Tech VC -pääomasijoitusrahasto

Ravintola Ultima, Henri Alén

Kahvilan työntekijä:

Hien Dong, Antell Arkadia, Helsinki

Nina Komonen, Konditoria pH7, Järvenpää

Katariina Silvo, Café Visio, ISS Palvelut, Helsinki

Ravintolan asiakaspalvelija:

Murat Kilickesen, Radisson Blu Plaza Hotel, Helsinki

Mathias Meltsas, Långvik Congress Wellness Hotel, Kirkkonummi

Ekaphol Nirojram, Tiederavintola Heureka, Kanresta, Vantaa

Ravintolan keittiöpäällikkö/keittiömestari:

Timo Lepistö, Finlandia-talo, Kanresta, Helsinki

Serko Rantanen, BW-Restaurants, Helsinki

Tomas Svartsjö, Ateljé Finne, Helsinki

Ravintolan kokki:

Mari Seppälä, Scandic Julia, Scandic Hotels, Turku

Heidi Sovelius, YES YES YES, NoHo Partners, Helsinki

Niko Tähti, Savoy, NoHo Partners, Helsinki

Ravintolapäällikkö:

Marju Miikkulainen, Maya Bar & Grill, CMB-ravintolat, Helsinki

Raija Sillanpää, Hilton Helsinki Kalastajatorppa, Helsinki

Markku Valkamo, Trattoria Sogno, Helsinki

Vastuullisuus:

Hotelli Helka

Kanresta

Scandic Hotels

Yrittäjä:

Laura Apukka ja Janek Bjurström, Espan Sokeri, Pompier-ravintolat, Helsinki

Justine Caoibes ja Paul Tello, Ravintolat Pobre ja Paisano, Helsinki

Loretta ja Simo Pietilä, Juhlatalon ravintolat, Tampere

Kommentoi