Takkatuli, glögiä ja kauniita joululahjoja – Kodistamon Pop Up Joulupuoti avautuu lauantaina – perävaunussa

- Toivon sellaisia pakkaspäiviä, että kävijät huumaantuisivat takasta ja tulen rauhoittavasta vaikutuksesta, hymyilee Seija Killström. Hänellä on sylissään Sanna Mansikkamäen Peruna-kirja, joka on valittu tämän vuoden parhaaksi keittokirjaksi. Maija-Liisa Nyman

Maija-Liisa Nyman

Kodistamon Pop Up Joulupuoti avautuu nyt lauantaina kirkonkylässä viidennen kerran – tänä vuonna uusissa ja yllättävissä tiloissa.

Seimelänkujan liityntäpysäköintipaikalle on pysäköity täysperävaunu. Sen ovesta kurkistelee Kodistamon Seija Killström ja sisältä loistaa valo: takan lämmin hehku ja kynttilöiden kirkkaat liekit.

Joulupuodin uusi koti on nyt pyörien päällä, mutta kirkonkylää Killström ei jätä.

– Kirkonkylä on kunnan idyllisintä seutua.

Killström avasi joulukaupan ensimmäistä kertaa vuonna 2012.

– Minusta on ollut hauska huomata näiden vuosien aikana, miten ihmisten kulutuskäyttäytyminen on muuttunut. Ihmiset eivät halua ostaa paljon tavaraa vaan kestävää ja pitkäikäistä. Toinen, mitä jouluna ostetaan ovat asiat, jotka voi käyttää pois.

Kodistamon joulupuodissa onkin myynnissä syötäviä herkkuja, kynttilöitä ja esimerkiksi ruostumattomia, kotimaisia ulkolyhtyjä. Sen lisäksi puodissa on sisustus-, ruoka- ja lastenkirjoja. Myös joulukuusenkoristeita Killströmillä on tarjolla monenlaisia.

– Tuotteita valikoidessani olen miettinyt paljon sitä, mitä itse haluaisin antaa lahjaksi.

Viime vuosien tapaan puodissa toimii myös pieni joulukahvila. Kauniiden ja hyvien ostosten lisäksi Killström toivookin asiakkaiden saavan puodista joulumieltä. Juuri tästä syystä hän ylipäätään pyörittää joulukauppaa: Killström haluaa jakaa joulun tunnelmaa – ja saada sitä myös itselleen.

Muutama vuosi sitten Killström kävi puolisonsa Pasi Lehtolan kanssa keskustelua joulukaupan tavaroiden varastoinnista.

Keskustelu jäi Lehtolan mieleen muhimaan. Kun huutokauppa-sivustolle ilmestyi sopiva rekan täysperävaunu, Lehtola kävi huutamassa – ja sai vaimolleen ikimuistoisen syntymäpäivälahjan.

– Halusin tarjota vaimolleni jotain sellaista, mitä kukaan muu nainen ei todennäköisesti ole mieheltään saanut, Lehtola hymyilee.

Vaunun ostosta on jo useampi vuosi, lapsiperheessä aikaa sen laittamiseen ei heti liiennyt.

– Muokkasin alustaa, kun oli aikaa ja hyvät kelit, Lehtola kertoo.

Varsinaisesti Lehtola kävi kuitenkin toimeen vasta tänä kesänä. Projekti on vienyt kesälomat ja liukumavapaat: aikaa on kulunut useamman kuukauden työtunnit.

– Kymmenen kertaa enemmän panostettiin kuin mitä oli tarkoitus, Killström kertoo. Vaunuun tilattiin takka, teetettiin paneelit ja asennettiin parketit.

– Lopputuloksena tästä tulee mainio ja mahtava, Killström kiittää ja virnistää: – Tässä saan nyt suorittaa kaikkia elämäni pop upeja ja projekteja.

Joulukaupan lisäksi vaunu sopii mihin ikinä sitä keksiikään käyttää. Siellä voi viettää vaikkapa Ravintolapäivää, lasten syntymäpäiviä tai rapujuhlia. Se on jo tiedossa, että ensi kesänä perävaunu nähdään minikotina Sepänpihan kotinäyttelyssä Nummelassa.

Joulupuoti

Kodistamon Pop Up Joulupuoti liityntäpysäköintipaikalla, Seimelänkuja 1, kirkonkylä. Puh. 040 5476860

Puoti avautuu lauantaina 7.12.2019 ja on avoinna sunnuntaihin 22.12.2019 saakka perjantaisin klo 10-19, lauantaisin klo 10-17 ja sunnuntaisin klo 12-17.

Kommentoi