Vihtiläinen Silkkikukka Saniainen on mukana Vuoden Hääyritys 2019 -kilpailussa – voittajat julkistetaan viikonloppuna

- Huhtikuussa on hääalan yrittäjien gaala, joka on hyvä tilaisuus verkostoitua, Silkkikukka Saniaisen yrittäjä Sanna Niinistö iloitsee. Annukka Vakkuri

Annukka Vakkuri

Kestokukkien ainoana edustajana valtakunnalliseen Vuoden Hääyritys 2019 -kilpailuun osallistunut Silkkikukka Saniainen on nykyään avoinna vain sopimuksen mukaan.

– Minun oli pakko supistaa liikkeen aukioloaikoja, koska häät työllistävät niin hyvin, yrittäjä Sanna Niinistö kertoo hyväntuulisena.

Love me do -häämessuilla kilpailun Häävisualisti -kategoriassa kilpaileva yritys sijaitsee Vihdin kirkonkylässä. Kestokukkien sidonnan ammattilainen Niinistö on toiminut yrittäjänä kolmen vuoden ajan.

– Tällä hetkellä keskityn paljon hääteemaan, mutta toki teen muitakin tilaustöitä mielelläni.

Kestokukat ovat nykyään kysyttyjä häissä ja niihin liittyvissä tapahtumissa.

Viime kesänä Niinistö toimitti silkkikukkia yli 60 hääjuhlaan. Viidet näistä juhlista vietettiin Vihdissä.

– Ihmisten lisääntynyt tietoisuus kukkien ekologisuudesta ja kukkien ominaisuus, etteivät ne allergisoi ketään on varmasti lisännyt niiden kysyntää runsaasti. Tilauksia tulee ympäri Suomea, aivan pohjoisesta asti.

Niinistö kertoo tehneensä kukka-asetelmia myös Amerikassa vietettyihin häihin.

– Kukat on helppo lähettää postissa. Ne ovat myös helppo kierrättää ja esimerkiksi pöytäkoristeina olevat kukat kestävät hyvin monetkin häät tai juhlat. Aitoja kukkia ja kestokukkia voi halutessaan yhdistellä juhlissa haluamallaan tavalla.

Silkkikukat ovat nousseet Sanna Niinistön mukaan aitojen kukkien rinnalle varteenotettavaksi vaihtoehdoksi.

– Kukkiin liitetyt ennakkoasenteet ovat muuttuneet; kestokukat voivat olla erittäin näyttävän ja aidon näköisiä ja kimppuja on saatavilla jokaiseen makuun. Ehkä käsitys siitä, että kyse on tunkkaisista muovikukista, on nyt murtunut, Niinistö sanoo iloisesti.

Yrittäjä summaa silkkikukkien hyötyjä.

– Kukat säilyvät hyvin, kestävät kuljetusta ja lyhyen ajan myös sadetta, vettä, pakkasta ja tuulta sekä lämpötilojen vaihteluita.

– Kukkiin voi myös liittyä tärkeä tunneside ja silloin on hienoa, jos esimerkiksi hääkimppu voi jäädä hääparille muistoksi loppuelämän ajaksi.

Nyt trendivärejä ovat vanha roosa ja persikka.

– Nämä värit näkyvät myös hääpuvuissa tänä keväänä, kertoo yhteistyötä morsiuspukuliike Zazabellan kanssa tekevä yrittäjä.

– Teen myös kukkakoruja kuten rannekukkia, hiuspantoja, pukukoruja ja pinnejä.

Kestokukkien kanssa työskennellessä kiire ei nielaise yrittäjää samalla tavalla kuin aitojen kukkien kanssa toimiessa.

– Pystyn vastaamaan hyvin sesonkiaikojen tarpeisiin, sillä kimppuja ja asetelmia voi rakentaa pitkin vuotta etukäteen.

– Isommat tilaukset olisi hyvä tehdä puolta vuotta aiemmin mutta viimeistään kahta kuukautta ennen juhlapäivää. Jos varastossa on asiakasta miellyttäviä kukkia, tilaus onnistuu toki nopeamminkin.

Yrittäjä sanoo olevansa unelmiensa työssä.

– On aivan ihanaa olla osallisena esimerkiksi hääparin onnessa tekemällä heidän juhliinsa jotain kaunista. Messuilla on sellainen rakkaudentäyteinen fiilis ja on ollut mukava huomata, että myös sulhaset osallistuvat innokkaasti häiden suunnitteluun.

– Koska toimitan kukkia pääsääntöisesti vain häihin ja merkkipäiviin on kiitollinen osani olla keskellä iloisten ja onnellisten ihmisten kauniita elämäntapahtumia.

Kommentoi