Ystävysten kodikas kahvila – Cafe Neilikka avautuu Nummelan torin laidalla lauantaina

- Kumpikin tykkäämme kukista ja varsinkin neilikoista, Outi Dahlgren ja Karoliina Rosenberg kertovat. Tästä tuli idea lauantaina Nummelassa avautuvan kahvilan nimeksi. Maija-Liisa Nyman

Maija-Liisa Nyman

Sitruuna-limejuustokakkua, mustikka-mustaherukkajuustokakkua, korvapuusteja. Ja tietenkin maustekakun tyylistä annoskakkua, joka on maustettu neilikalla.

Neilikkakakkua on tarjolla aina, sillä se on lauantaina Nummelan torin laidalla avautuvan uuden kahvilan nimikkotuote.

Cafe Neilikka sai alkunsa Karoliina Rosenbergin ideasta. Yhtenä unettomana kesäyönä Rosenbergin mieleen juolahti, että hän voisi perustaa kahvilan ystävänsä Outi Dahlgrenin kanssa. Seuraavana päivänä Rosenberg soitti ystävälleen.

– Juteltiin kaikenlaista muuta, mutta sitten sain kakaistua ulos: minulla oli tällainen asiakin, että perustetaanko kahvila. Outi ei lyönytkään minulle jarruja pohjaan, vaan oli hetken hiljaa ja sanoi sitten, että hän voi irtisanoutua vaikka huomenna, Rosenberg muistelee.

Outi Dahlgren oli haaveillut omasta kahvilasta jo vuosia. Viisitoista vuotta sitten haave melkein toteutuikin, mutta sitten yhtiökumppani jänisti.

Dahlgren on koulutukseltaan leipuri-kondiittori ja ravintolakokki. Viime vuodet hän on työskennellyt päiväkodin keittiössä. Kakkuja hän on tehnyt kahdenkymmenen vuoden ajan, ja Rosenberg kehuukin ystäväänsä kakkukuningattareksi.

Rosenberg sen sijaan on lähihoitaja, joka on työskennellyt lasten ja vanhusten parissa reilut kymmenen vuotta.

– Minulle tämä on tosi jännittävää, kun on ihan uusi ala, mutta se on hyvää jännitystä. Kaikki uuden oppiminen on tuntunut kivalta, Rosenberg kertoo kahvilasta.

Rosenberg sanoo, että työnantajissa on eroa, mutta oman työnsä hoitoalalla hän koki liian kiireiseksi. Kiireen takia työn laatu kärsi. Kahvila on nyt hyppy uuteen – molemmille naisille.

– Kenenkään muun kanssa en olisi tähän lähtenyt, Dahlgren sanoo.

Rosenbergin ja Dahlgrenin lisäksi osakkaana on Dahlgrenin puoliso, joka on kirjanpitäjä ja pyörittänyt omaa tilitoimistoa.

Dahlgren ja Rosenberg ystävystyivät reilu kymmenen vuotta sitten. Heitä yhdistää muun muassa korttiaskartelu. Cafe Neilikassa he myyvätkin kahvilatuotteiden lisäksi itse tekemiään kortteja. Myynnissä on myös jyväskyläläisen Glimmering Deep Designin koruja.

– Arvostamme paljon käsitöitä ja käsin tehtyä, naiset kertovat.

Omin käsin he ovat kahvilaakin rakentaneet: tiloja on remontoitu nyt kaksi ja puoli kuukautta ja pääosin omin voimin. Naiset sanovat, että heillä on samankaltainen maku. Cafe Neilikasta he ovat halunneet tehdä mahdollisimman mukavan, harmonisen ja kodikkaan.

– Me olemme ihan fiiliksissä tästä, Dahlgren hymyilee.

Cafe Neilikka

Avautuu lauantaina 8.2. osoitteessa Pisteenkaari 4, Nummela.

Avoinna ainakin alkuun arkisin klo 8-17, lauantaisin klo 9-15.

Tarjolla aamiaista, keitto- ja salaattilounasta, kahvilatuotteita sekä lauantaisin brunssi. Kakkuja saa myös tilauksesta.

Sisällä käytössä 22 asiakaspaikkaa. Kesällä mahdollisuus istua myös terassilla.

Kommentoi