Vihdissä hiihtoloma on sekä hiihtoloma että golfloma – koululaiset pelaavat Vihti Golfissa ensi viikolla ilmaiseksi

Hiihtolomalla sekä lasketellaan, että pelataan golfia. Tilanne täysin historiallinen, tällaista ei ole koettu koskaan aikaisemmin. Vihti Golf tarjoaa kaikille koululaisille ilmaiset golf-pelit koko ensi viikon hiihtoloman ajan. Vihti Golf

toimitus

Ensi viikolla alkaa lasten hiihtolomaviikko. Vihti Ski Centerin rinteet hohkaavat valkoisena ja ovat valmiina vastaanottamaan koululaisia perheineen.

Samaan aikaan myös viereisellä golfkentällä valmistaudutaan historialliseen hiihtolomaan.

– Koskaan minun aikanani ei ole aiemmin pelattu golfia hiihtolomalla ja tuskin tullaan enää koskaan pelaamaankaan, arvelee Vihti Golfin nuori toiminnanjohtaja Sami Varelius (25).

Vihti Golfissa on rakennettu erityinen hiihtolomakampanja koululaisille.

Kaikki virallista hiihtolomaa viettävät lapset pelaavat ilmaiseksi koko hiihtoloman Vihdissä. Virallisilla hiihtolomalaisilla tarkoitetaan peruskoululaisia, lukiolaisia ja toisen asteen opiskelijoita.

– Ajattelimme tarjota lapsille ilmaista liikuntaa hiihtolomalla, sillä nyt on niin vähän tekemistä ulkona, kun säät ovat näin surkeat.

– Toivotaan että lapsia tulisi pelaamaan. Osan vanhemmat ovat varmasti töissä, mutta pelaamaan voi tulla esimerkiksi isovanhempien kanssa. Golf onkin harvoja lajeja joita voi fiksusti harrastaa yhdessä isovanhemmat ja lapsenlapset, vinkkaa Varelius.

Hiihtolomalla on Vihti Golfissa ja Vihti Ski Centerissä paljon kilpailuja.

Laskettelurinteessä on tarjolla paljon erilaisia lastenkursseja.

Golfkentällä puolestaan pelataan kolmet kilpailut viikon aikana.

Hiihtolomaviikko huipentuu laskiaissunnuntain kilpailuun.

– Onhan tämä hurjaa, että laskiaissunnuntainakin pelataan golfkilpailuja. Mutta toisaalta on hienoa, että voimme tarjota ihmisille monipuolista liikuntaa. Vihdissä voi siis sekä lasketella, että pelata golfia koko hiihtoloman ajan, Sami Vareius lupaa.

Vihti on koko seutukunnan ainoa kenttä, joka on avoinna. Tarkkaa syytä sille, miksi muut kentät eivät ole avanneet, ei Varelius osaa tarkkaan sanoa.

– ”En osaa sanoa miksei tässä lähialueilla golfkenttiä ole avattu kuten Vihdissä. Ehkä henkilökunta on pitänyt lomia ja heidän on pitänyt levätä rankan golfkauden jälkeen.

– Vihtihän toimii yrittäjäpohjalta, niin toimintalogiikka on meillä muutenkin hieman erilainen kuin taloyhtiömallisessa osakeyhtiössä, Varelius kuvailee yhtiön tiedotteessa.

Laskettelukeskuksille mennyt talvi on ollut taloudellisesti täysi katastrofi. Tulonmenetyksissä puhutaan jopa seitsemän numeroisista summista.

Vihti Resortin Janne Uotila toimii myös lasketteluyrittäjänä Peuramaalla Kirkkonummella.

Uotila ottaa lämpimän talven ja sen tuomat suuret tulonmenetykset kuitenkin yllättävän rauhallisesti. Sääriippuvaisuus ja sen mukanaan tuomat vaikeudet ovat tuttuja.

– Talvet ovat Etelä-Suomessa aina olleet todella vaihtelevia. Kaksi vuotta sitten saimme rinteet auki Peuramaalla vasta 17.1. Tänä vuonna avasimme kuitenkin jo 31.12. eli yli kaksi viikkoa aikaisemmin.

– On niitä huonoja talvia ollut aikaisemminkin, ihmismuisti vaan on niin lyhyt, Uotila huomauttaa.

– Hyvä esimerkki on kun viime vuonna oli paljon lunta, niin Sinnemäki ehdotti, että Lauttasaaren sillalta poistetaan yhdet kaistat kokonaan käytöstä, jotta sinne voidaan talvisin varastoida lunta ja olla sitten mato-ongella kesäisin.

– Tänä vuonna ei kukaan ole puhunut mitään lumenvarastointisuunnitelmista tai mato-onginnasta, nyt taasen puhutaan ympäristökatastrofista ja miten tästä eteenpäin talvet ovat usein lumettomia.

– Ensi vuonna, jos on lunta paljon, niin on taas sen ajan puheet ja kirjoitukset.

Uotila on oppinut elämään säiden mukaan ja tietää sääriippuvaisen alan riskit.

– Tämä yrittäjän elämä ei ole ainakaan tasaista, on suuria nousuja ja laskuja. Riskit ovat suuret ja koko ajan eletään limitillä. Kait tähän on vähän tottunut ja tästä jopa omalla hullulla tavalla sitten nautittu. Eihän tämä nyt ihan normaalin ja tasapainoisen ihmisen elämää ole, Janne Uotila hymyilee.

Kommentoi