"Lupaan, että on antoisaa" – MLL järjestää vanhemmuusryhmän

Jaana Haaparanta kertoo, että ABC-vanhemmuusryhmässä lapsiperheiden arkea lähestytään käytännönläheisesti. Maija-Liisa Nyman

Maija-Liisa Nyman

Arjen helpotusta ja inhimillisyyttä vanhemmuuteen. Näitä Mannerheimin Lastensuojeluliiton perhetoiminnan koordinaattori Jaana Haaparanta haluaa tarjota vanhemmille matkaeväiksi ABC-vanhemmuusryhmästä.

Uusi ABC-vanhemmuusryhmä käynnistyy Nummelassa maaliskuussa ja ilmoittautuminen siihen on käynnissä. Ryhmään otetaan enintään kymmenen osallistujaa. Ryhmä pidetään tietoisesti pienenä, jotta halutessaan jokaisella on aikaa puhua.

– Tiedusteluja on tullut, mutta osallistujia mahtuu vielä. Mikäli pysähtyminen vanhemmuuden äärelle kiinnostaa, kannattaa heittäytyä mukaan. Lupaan, että on antoisaa, Haaparanta sanoo.

ABC-vanhemmuusryhmä on tarkoitettu 3-12 -vuotiaiden lasten vanhemmille. Ryhmään voi tulla äiti tai isä tai molemmat. Vanhemman on myös mahdollista osallistua ryhmään esimerkiksi isovanhemman kanssa, jos tämä on tiiviisti mukana perheen arjessa.

Ryhmä tapaa neljästi ja kullakin tapaamiskerralla keskitytään eri aiheeseen.

Ensimmäisellä kerralla aiheena on rakkauden osoittaminen. Toisen tapaamisen teemana on läsnä oleminen ja kolmannella rennompi vanhemmuus. Viimeisellä kerralla puhutaan siitä, että kannattaa miettiä, mistä lasten kanssa riitelee.

Jaana Haaparanta kertoo, että tapaamisten välissä osallistujat tekevät kotiharjoituksia.

– Ne ovat arkisia harjoitteita, joita jokainen tekee omalla aikataululla ja omien voimien mukaan.

Ryhmän tarkoituksena on tuoda konkreettisia käytännön ideoita perheiden arkeen, ja Haaparanta sanoo, että ohjauksen taustalla on tutkittua tietoa.

ABC-vanhemmuusryhmät on kehitetty Ruotsissa. Vihdissä ensimmäinen ABC-ryhmä järjestettiin elo-syyskuussa.

Haaparanta sanoo, että kokemukset ensimmäisestä ryhmästä olivat hyvät. Ryhmään osallistui kuusi vanhempaa.

– Heiltä kuulimme kommenttia, että kaikkien vanhempien pitäisi päästä tänne.

Haaparanta ohjaa ryhmää yhdessä Johanna Pirisen kanssa. Toiminnan järjestää MLL:n Uudenmaan piiri.

Ajankohdat

ABC-vanhemmuusryhmä tapaa neljänä maanantai-iltana: 9.3., 23.3., 6.4. ja 20.4. Tapaamisaika on kello 17 - 19.30, ja tapaamispaikka on Karviaisen Kymppi (Ojakkalantie 10, Nummela).

Ilmoittautumiset ja tiedustelut maanantaihin 24.2. mennessä Jaana Haaparannalle sähköpostitse jaana.haaparanta@mll.fi tai soittamalla tai laittamalla vaikka tekstiviestiä numeroon 044 7415376.

Kommentoi