Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Henkilöstö huomioitava paremmin päätöksenteossa

Vuoden vaihteessa sote-palvelut ja pelastustoimen palvelut siirtyvät kuntien vastuulta hyvinvointialueen vastuulle.

Uuden työnantajan eli hyvinvointialueen tulee olla reilu työnantaja, joka edistää arjessa ja päätöksenteossa työntekijöiden saatavuutta, heidän työssä jaksamistaan ja haluaan pysyä hyvinvointialueen palveluksessa.

Tällä hetkellä henkilöstöasioiden käsittely toteutuu kuitenkin vain minimissään Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen päätöksenteossa. Hyvinvointialueella oleva palvelut ja resurssit -lautakunta seuraa ja arvioi henkilöstön saatavuutta. Lisäksi lautakunta ohjaa henkilöstöpolitiikan strategisten linjausten valmistelua. Hyvinvointialueella olevat palvelualuejohtajat vastaavat palvelualueensa henkilöstön osaamisen kehittämisestä, työnjaosta ja yhteistyöstä. Tämä jako pirstaloi osaltaan henkilöstön asioista huolehtimista.

Toimielimillä ei ole mahdollisuutta keskittyä vain henkilöstöasioihin, joita varten tarvittaisiin henkilöstöjaosto. Se parantaisi aluehallituksen mahdollisuutta huolehtia muista tärkeistä asioista sekä vahvistaisi henkilöstöpoliittisten asioiden valmistelua ja päätöksentekoa. Henkilöstöjaostossa vaikutettaisiin aktiivisesti ajankohtaisiin henkilöstöä koskeviin asioihin ja kehitettäisiin henkilöstöpoliittisia asioita. Henkilöstöjaoston tehtävä olisi myös merkittävien henkilöstöä koskevien ohjelmien ja periaatteiden linjaaminen. Henkilöstöohjelma toimisi hyvinvointialueen henkilöstöä koskevana strategisena ohjauskirjana. Henkilöstöjaosto voisi tehdä päätöksiä esimerkiksi palvelut ja resurssit -lautakunnan valmistelemien esitysten myötä, koska lautakunnalla ei ole päätösvaltaa.

Henkilöstöjaosto olisi oleellinen toimija palkkaharmonisoinnin toteuttamisessa. Hyvinvointialueen työntekijöiden palkkaharmonisointi tulee tehdä, koska eri kunnista ja kaupungeista siirtyvillä työntekijöillä on nykyisin eritasoisia palkkoja. Harmonisointi on saatava alulle nopeasti, jotta henkilöstön samanarvoisuus toteutuu.

Osassa Länsi-Uudenmaan kunnista ja kaupungeista on luottamushenkilöiden toimielin, jossa keskitytään työnantajapoliittisten näkemyksien muodostamiseen. Jotta kyseinen hyvä toimintamalli jatkuisi, on tärkeää saada läntiselle Uudellemaalle hyvinvointialueen hallituksen alainen henkilöstöjaosto. Ei riitä, että hyvinvointialueen hallitus päättää henkilöstöasioita, koska sillä on monia muitakin sille kuuluvia tärkeitä asioita päätettävään.