Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Viikon sana Pietarin kalansaalis

Päivän evankeliumin (Luuk.5:1–11) kertomus Simon Pietarin kalansaaliista on juttu, joka saa kokeneimmankin savolaisen kalastajan hämmästelemään: “tuollaisia saaliita ei näekään joka päivä!”.

Parhaista kalastusreissuista riittää yleensä kerrottavaa vuosiksi eteenpäin, mutta harvemmin ne muuttavat elämän suuntaa niin kokonaisvaltaisesti kuin Pietarin kalastusreissu Jeesuksen kanssa. Pietari jätti työnsä, perheensä ja kaiken entisen taakseen ja lähti seuraamaan Jeesusta.

Pietari sai kuunnella aitiopaikalla, kun Jeesus opetti hänen veneestään käsin. Jeesuksen puheet ja teot vakuuttivat Pietarin, että Jeesus on Jumalan lähettiläs.

Pyhän kohdatessamme, huomaamme kuitenkin oman inhimillisyytemme rajat ja heikkoutemme. Niin myös Pietari, kun hän lankeaa Jeesuksen jalkoihin sanoen: “Mene pois minun luotani, Herra! Minä olen syntinen mies!”

Jeesuksen vastaus on kuitenkin rohkaiseva. Hän ei hyljeksi ihmisen heikkoutta tai keskeneräisyyttä, vaan kutsuu meitä seuraansa niin kuin kerran Pietaria: “Älä pelkää!”

Kristilliseen ilosanomaan on aina kuulunut henkilökohtainen kutsu yhteyteen. Ehkäpä sinä voisit ilahduttaa ystävääsi kutsumalla hänet viikonloppuna kalaan, tai vaikkapa kirkkokahveille.

Vihdin seurakunnan seurakuntapastori.