Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kolumni Solja Pistol Hyvää yhdenvertaisuuden Pride-kesää vihtiläisille!

Yhdenvertaisuutta vaativat, vihaa, syrjintää ja häirintää vastustavat Pride-tapahtumat jatkuvat ympäri Suomea syyskuun lopulle asti. Tuoreet tapahtumat osoittavat, että ihmisoikeuksia on puolustettava joka päivä.

Oslo Priden joukkoampumista homobaarin edustalla epäillään homofobiseksi viharikokseksi ja terroriteoksi. Lapua Pridessa räjäytettiin kotitekoinen pommi translakiuudistuskeskustelun aikana.

Kirjasto Oodissa söpö drag-avaruushahmo luki lapsille satukirjaa, jossa kerrottiin, että jokainen lapsi kelpaa ja on arvokas juuri sellaisena kuin on. Satutuntia mentiin häiriköimään äärioikeiston, kuten kielletyn PVL:n ja odinien voimin, mukana vihtiläisiä.

Kun paikallispoliitikko väittää, että Pride on seksuaalipoliittinen sukupuolisalaliitto, abortti on jumalan tahdon vastaista, kuntien ei pitäisi osallistua Prideen, naisen paikka on kotona lasten kanssa, drag queen-satutunnit ovat groomausta ja sadunlukija pedofiili, vähemmistö X on uhka ja syrjäyttää pian enemmistön, Pride-marsseilla pervoillaan alasti jne., pitäisi hälytyskellojen soida: anti-gender-liikettä yritetään tuoda Vihtiinkin.

Anti-gender-liike on joidenkin konservatiivikristittyjen ja äärioikeistolaisten ”perinteisten arvojen” liike, joka haluaa tuoda uskonnon lainsäädäntöön, nousta valtaan ja ottaa haltuun mediat ja oikeusasteet, kontrolloida yliopistoja ja murentaa demokratiaa. Liikkeen päätavoite on vähemmistöjen ja naisten ihmisoikeuksien kaventaminen ja peruminen, abortin kieltäminen ja oikeusvaltion rapauttaminen. Euroopan liikkeessä rahaa virtaa kymmeniä miljoonia. Eniten ihmisoikeustuhoa liike on saanut aikaan Puolassa, USAssa ja Unkarissa.

Ei ole minulta – tai sinulta – pois, miten joku toinen itsensä kokee tai määrittelee. Jokainen meistä on erilainen. Oikeudesta ihmisoikeuksiin ja yhdenvertaisuuteen ei pitäisi enää joutua taistelemaan 2022.

Ensimmäinen Vihti Pride-piknik elokuussa jää järjestämättä aggressiivisen öyhötyksen vuoksi. Lohjan Pride-piknik on 16.7. Aurlahden rannalla, sieltä ehtii sopivasti Hiidenkirnu Festivaliin (15-16.7.).

Kirjoittaja on vihtiläinen ihmisoikeuspuolustaja.