Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päätoimittajalta Poliitikotkin ovat joskus olleet lapsia

Vihdin Uutisissa on muutaman viikon ajan pyörinyt uusi Minä lapsena -niminen juttusarja. Sarjassa tutut vihtiläiset kertovat omasta lapsuudestaan. Sarjassa on alkukesän aikana ollut mAija Pirinen

Vihdin Uutisissa on muutaman viikon ajan pyörinyt uusi Minä lapsena -niminen juttusarja. Sarjassa tutut vihtiläiset kertovat omasta lapsuudestaan. Sarjassa on alkukesän aikana ollut mukana muun muassa kuntapoliitikkoja, yrittäjiä ja taiteilijoita. Tässä lehdessä lapsuudestaan kertoo kunnanjohtaja Erkki Eerola.

Minä lapsena -sarjan tavoitteena on tuoda tutuista vihtiläisistä esille inhimillistä puolta.

Minä lapsena -sarjan tavoitteena on tuoda tutuista vihtiläisistä esille inhimillistä puolta ja muistuttaa, että jokainen meistä on joskus ollut pieni lapsi. Monet virkamiehet ja poliitikot joutuvat tehtäviensä vuoksi joskus kovankin julkisen arvostelun kohteeksi. Viimeisimmäksi julkiseen piinapenkkiin on joutunut kansanedustaja Wille Rydman, jonka yksityiselämän kiemuroita on revitelty päiväkausia kaikissa valtakunnan medioissa. Sosiaalisen median palstoilla arvostelu on joskus armotonta ja henkilöön menevää. Erityisesti valtakunnan tason poliitikot joutuvat usein Twitterissä ja Facebookissa kohtuuttomankin arvosteluryöpyn kohteeksi. Myös paikallistasolla tunnetut päättäjät ja viranhaltijat joutuvat ottamaan vastaan arvostelua – joskus aiheesta, joskus aiheettomasti.

Virkamiehet, poliitikot ja isojen organisaatioiden johtajat ovat sellaisessa asemassa, että heidän tuleekin kestää arvostelua. Onhan heidän päätöksillään ja toiminnallaan vaikutusta muihin ihmisiin. Mutta varsinkin somen myötä tunnettujen henkilöiden julkinen arvostelu on noussut aivan uusiin mittasuhteisiin. Heidät mielletään kuin tunteettomina koneina, joille voi sanoa mitä tahansa. Tosiasiassa kenenkään ihmisen psyyke ei kestä kohtuuttomuuksiin menevää arvostelua.

Juttusarjassamme haluamme esitellä tuttuja vihtiläisiä ihmisinä, ei roolinsa tai virkansa edustajina. Ja samalla muistutella lukijoitamme, että jokaisen virkamiehen ja poliitikonkin sisimmässä on myös herkkä ja haavoittuvainen ihminen. Tämä olisi jokaisen somekeskustelijan hyvä muistaa erityisesti silloin, kun tunteet nousee ja tekee mieli röykyttää ihmistä menemällä henkilökohtaisuuksiin.

Kirjoittaja on Vihdin Uutisten ja Luoteis-Uusimaan päätoimittaja.