Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tuumittua Valoisia aikoja näkyvissä Vihdissä

Vihtiin on viimeisen viikon aikana saatu kaksi kovan luokan yritysuutista: Sisarlehtemme Luoteis-Uusimaa uutisoi 5.6., että Puuilo Tavaratalot Oy avaa uuden myymälän Nummelan Veikkoinkorpeen, nykyisiin Rustan tiloihin. Rustalle puolestaan rakennetaan uusi tavaratalo samalle tontille Ratastie 3:een.

Puuilo-myymälä on tarkoitus avata ennen kesää 2023 ja se tulee työllistämään noin 15–20 työntekijää. Uutinen kiinnosti myös lukijoitamme: Puuilon avaamisesta kertova uutinen oli viime viikon luetuin verkkojuttumme!

Tämän viikon maanantaina Vihtiin saatiin melkoinen uutispommi, kun Microsoft ilmoitti sijoittavansa kolmannen datakeskuksensa Vihtiin. Kaksi muuta datakeskusta sijoittuvat Espooseen ja Kirkkonummelle. Vihdin datakeskus tulee Rostin yrityspuistoon, joka rakentuu moottoritien ja Vanhan Turuntien väliin Etelä-Nummelaan.

Kokoluokaltaan kyseessä on Vihdin kunnan historian suurin yksittäinen investointi.

Viime päivien yritysuutiset tuovat Vihtiin positiivista pöhinää.

Kyseessä on valtakunnallisestikin merkittävä hanke. Uudella datakeskusalueella on keskeinen rooli Suomen digitaalisen muutoksen vauhdittamisessa. Tutkimuslaitos IDC:n arvion mukaan Microsoftin hankkeiden myötä Suomeen voi syntyä yli 11 000 työpaikkaa it-alan osaajille. 

Nämä uutiset olivat vihtiläisille kuin joululahja, joka vain sattui sijoittumaan näin kesälomakauden alkuun.

Tuskin mikään muu yksittäinen asia voi nostaa mielialoja paikkakunnalla yhtä paljon kuin isot yritysuutiset.

Isoista yrityshankkeista käydään myös kuntien välillä kovaa kilpailua.

Esimerkiksi kun Fazer hiljakkoin kertoi etsivänsä Etelä-Suomesta paikkaa isolle jättitehtaalleen, kymmenet kunnat toivottivat Fazerin tervetulleeksi tonttiehdotuksia esitellen. Lopulta Fazer valitsi sijoituspaikakseen Lahden.

Viime päivien yritysuutiset tuovat Vihtiin positiivista pöhinää. Ne lisäävät kunnan kiinnostavuutta ja luovat paikkakuntalaisille tulevaisuudenuskoa. Isot yrityshankkeet koituvat verotulojen ja työpaikkojen kautta kaikkien kuntalaisten hyödyksi.

Vihdillä on selvästikin valoisat ajat näkyvissä.

Kirjoittaja on Vihdin Uutisten ja Luoteis-Uusimaan päätoimittaja.