Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus Luoteis-Uusimaan ulkoasu uudistui – myös Vihdin Uutiset uudistuu

Luoteis-Uusimaa ilmestyy tästä lehdestä alkaen uuden näköisenä. Muun muassa lehden logo, värimaailma ja fontit ovat uudistuneet.

Uudistus on mittava, sillä se on tehty yhtä aikaa kaikissa Mediatalo Keskisuomalaisen lähes 80 lehdessä sekä sanomalehti Karjalaisessa. Myös sisarlehtemme Vihdin Uutisten ulkoasu uudistuu ensi keskiviikkona. Nyt julkaistavan lehtiuudistuksen ulkoasun on suunnitellut ruotsalais-tanskalainen Anna Thjurfell. Hänen lisäkseen suunnitteluun ja toteutukseen on osallistunut iso joukko konsernimme tekniikan ja visualismin ammattilaisia.

Uudistuksen tavoitteena on ollut muun muassa parantaa lehden selkeyttä ja luettavuutta. Ulkoasulla on tavoiteltu myös tyylikkyyttä ja nykyaikaisuutta.

Uudistuksen iso hyöty on se, että se kehittää jatkossa printti- ja verkkolehtiemme yhteensopivuutta. Myös verkkosivumme ovat uudistumassa hieman myöhemmin.

Luoteis-Uusimaa siirtyi helmikuussa 2021 uudelle kustantajalle.

Lehden sisältöön ulkoasu-uudistus ei vaikuta. Luoteis-Uusimaan sisältö painottuu jatkossakin Vihdin ajankohtaisiin paikallisuutisiin. Lehdessä on myös edelleen monia tuttuja elementtejä, kuten uutissivut ja mielipidesivu. Uutena palstana käynnistämme lehden takaosassa Aikojen takaa -palstan, jossa kerromme Vihdin historiasta vanhojen lehtiartikkeleittemme kautta.

Luoteis-Uusimaassa on viimeisen vuoden aikana tapahtunut monia uudistuksia. Lehti siirtyi helmikuussa 2021 uudelle kustantajalle, Mediatalo Keskisuomalaiseen kuuluvalle Etelä-Suomen Medialle. Aiemmin lehteä kustansi Karprint. Lehtikaupan yhteydessä Etelä-Suomen Mediaan siirtyivät Karpintiltä myös paikallislehdet Karkkilan Tienoo ja Lopen lehti, sekä kaupunginosalehdet Kallio Lehti, Munkin Seutu ja Rööperin lehti.

Täällä Vihdissä lehtikauppa tarkoitti sitä, että kaksi kunnassa ilmestyvää lehteä, Luoteis-Uusimaa ja Vihdin Uutiset siirtyivät saman kustantajan alle. Molempia lehtiä on nyt vuoden verran tehty yhteisellä toimituksella.

Viime syksynä Luoteis-Uusimaassa ja sisarlehti Vihdin Uutisissa tehtiin profilointiuudistus. Paikallislehti Luoteis-Uusimaa päätettiin keskittää Vihdin paikallisuutisiin ja kaupunkilehti Vihdin Uutiset puolestaan henkilöhaastatteluihin, ilmiöihin ja menovinkkeihin. Näiden profilointimuutosten tavoitteena oli, että vihtiläisille olisi tulevaisuudessakin tarjolla kaksi erilaista, toisistaan erottuvaa lehteä.

Nyt julkaistavat ulkoasu-uudistukset kertovat, että haluamme kehittää ja vahvistaa molempia Vihdin lehtiämme.

Toimituksemme kannustaa lukijoita kirjoittamaan mielipidepalstallemme ja ottamaan aktiivisesti kantaa Vihtiä koskeviin asioihin. Mielipidekirjoituksia voi lähettää tuttuun tapaan sähköpostilla osoitteeseen luoteis-uusimaa.toimitus@media.fi

Mielipidepalstalla etusijalla ovat ajankohtaiset, napakat, kantaaottavat kirjoitukset.

Antoisia lukuhetkiä uudistuneen Luoteis-Uusimaan parissa!