Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus Vihdinkin on aika näkyä ja kuulua

Vihdin kunta on poikkeus moneen kuntaan verrattuna. Lähes 30 000 asukkaan kunnassa ei ole ainoatakaan palkattua viestintäasiantuntijaa. Tämä on suorastaan poikkeuksellista 2020-luvulla, jolloin monilla urheiluseuroillakin on omat ammattiviestijät.

Jopa alle 2000 asukkaan Vesannon kunta palkkasi hiljakkoin viestinnän asiantuntijan, ”Vesannon villitsijän”. Rekryilmoituksessa perusteltiin, että tehtävä avataan, sillä kunta haluaa näkyä ja kuulua ja kertoa kunnan sanomaa muillekin. Vesannollakin on ymmärretty, että viestintä on investointi tulevaan.

Myös Vihdin kunnanjohtaja Erkki Eerola on esittänyt viestintäasiantuntijan palkkaamista, mutta kunnanhallitus jätti vielä asian pöydälleviime viikon kokouksessaan.

Kunnat, joissa on palkattuja viestintäammattilaisia, tiedottavat toiminnastaan aktiivisesti, monilla foorumeilla. Ajantasaista, aktiivista ja vuorovaikutteista kuntaviestintää tarvitaan erityisesti tällaisina poikkeusaikoina, jolloin kuntalaiset kaipaavat tietoa esimerkiksi koronarajoitusten vaikutuksista kunnan toimintaan ja palveluihin.

Viestinnällä on myös keskeinen vaikutus kunnan brändille. Jos kunta ei näy eikä kuulu, ei se erotu muiden kuntien joukosta. Tällöin uusien asukkaiden houkuttelukin on vaikeaa.

Toivottavasti Vihdissäkin työskentelee pian ammattiviestijä. Ammattitaitoista viestintää ei voi hoitaa sivutyönä muiden töiden ohella, vaan se vaatii päätoimisia ammattilaisia.

Kirjoittaja on Luoteis-Uusimaan ja Vihdin Uutisten päätoimittaja.