Mielipide | Poliitikot, herätkää ennenkuin SOTE-valta on espoolaisilla

Espoo-vetoisen Länsi-Uudenmaan Kulkukeskuksen myötä poliitikoille luvattiin ”sujuvaa ja turvallista kuljetuspalvelua 8500 vanhukselle ja vammaiselle, vuorokauden ympäri, vuoden jokaisena päivänä”.

“Pikkukuntien” ts. Kauniaisten, Kirkkonummen, Lohjan, Raaseporin, Vihdin, Karkkilan, Siuntion ja Inkoon poliitikot ymmärsivät sen mitä Espoossa ei ymmärretty;

Kulkukeskus on rakenteeltaan epäonnistunut. Se ei tule, eikä edes voi täyttää polleita lupauksiaan. Ei käyttäjille, ei autoilijoille, eikä yksittäisille kunnille. Kuntien viranhaltijoiden vastustuksesta huolimatta Kulkukeskushankkeesta vetäydyttiin. Viranhaltijat velvoitettiin rakentamaan uusi kuljetuspalvelu.

Espoo aloitti yksin Kulkukeskuksen toiminnan 2.2.2021. Vakavia ongelmia on ollut mm. puhelujen pitkistä vastausajoista, ja vastaamatta jättämisistä, taksien saatavuudessa yleisesti, ja tarpeita vastaavan auton saatavuudessa erityisesti. Käyttäjien valitukset ovat kaikuneet kuuroille korville. Vammaisneuvoston vaatimuksistakaan ei ole välitetty. Riittäviä korjaustoimia ei ole tehty, tahdottu tehdä tai kyetty tekemään.

Esim. Lohjavetoista kuljetuspalvelua rakennettaessa käytettiin ns. edustuksellista osallistamista. Vanhus- ja Vammaisneuvostoja “kuultiin” ja kuultu merkittiin vain tiedoksi. Palvelun toimintaohjeet ovat miltei identtiset Kulkukeskuksen ohjeiden kanssa, osin jopa tiukemmat.

Kulkukeskuksen ns. kehittäjäasiakaille suunnatussa kirjeessä 12/2021 kerrotaan Kulkukeskuksen uuden kuljetusten välitystoiminnon otettavan käyttöön Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueella v. 2023.

Herätys poliitikot, ottakaa valtanne takaisin!

Mihin on unohtunut “pikkukuntien” poliitikkojen lähes yksimieliset päätökset keväältä 2021 sanoa Kulkukeskukselle ”Kiitos Ei!”?

Miten on mahdollista, että sama henkilö joka vastasi Kulkukeskus-flopin rakentamisesta nyt vastaa tulevan hyvinvointialueen, siis myös pikkukuntien, tukipalvelujen rakentamisesta? Tukipalveluihin kuuluu vammaisten ja vanhusten kuljetuspalvelut.

Hyvä virkaveliverkosto siis kukoistaa ja voi hyvin.

Herätys poliitikot, ottakaa valtanne takaisin! Vielä on aikaa ennen kuin espoolaiset viranhaltijat muissakin SOTE-asioissa päättävät kaiken puolestanne.

Raoul Leidenius LL, Vihtiläinen kuljetuspalvelun käyttäjä

Etusivulla nyt

Luetuimmat