Päätoimittajalta Vaalikynä-palsta käynnistyy

Aluevaaleihin on aikaa enää vajaa 2 kuukautta. Ehdokashakemusten jättäminen aluevaalilautakunnalle päättyy 14.12. ja aluevaalilautakunnat vahvistavat ehdokasasettelun jouluaatonaattona, 23.12.

Varsinainen vaalipäivä on 23.1.

Vihdin lehdissäkin valmistaudutaan lähestyviin vaaleihin avaamalla ehdokkaille kuntavaaleista tutun Vaalikynä-palstan. Palsta keskitetään sisarlehteemme Luoteis-Uusimaahan, joka on paikallinen uutislehtemme. Vaalikynä-tekstit julkaistaan myös Luoteis-Uusimaan verkkosivuilla, josta ne ovat vapaasti kaikkien luettavissa.

Vaalikynä-kirjoituksissa etusijalla ovat vihtiläiset ehdokkaat. Palstalla on samat pelisäännöt kuin kuntavaalien alla. Palsta on tarkoitettu ehdokkaiden kannanottojen ja näkemysten esittämiseen.

Palstalle kannattaa kirjoittaa mahdollisimman tiivisti. Vaalikynä-tekstien maksimimerkkimäärä on noin 2500 merkkiä välilyönteineen. Tätä pidempiä tekstejä lyhennetään toimituksessa. Tekstejä voi lähettää osoitteeseen luoteis-uusimaa.toimitus@media.fi. Sähköpostin aihekenttään tulee kirjoittaa sana ”vaalikynä”. Tekstin perään tulee laittaa ehdokkaan nimen lisäksi puolue, kunta, tieto aluevaaliehdokkuudesta sekä mahdollisesti ammatti.

Vaalikynä-palstaa julkaistaan lehdessä ja verkossa joulu-tammikuussa. Palsta suljetaan noin viikkoa ennen tammikuun vaalipäivää.

Palsta keskitetään sisarlehteemme Luoteis-Uusimaahan.

Aluevaalit ovat niin äänestäjille kuin ehdokkaille uusi asia. Siksi on ymmärrettävää, jos moni kokee vaalit kaukaisina ja itselle vieraina. Jokaisen kuntalaisen kannattaa kuitenkin vaalien lähestyessä olla hereillä, sillä uudet aluevaltuustot tulevat päättämään jokaisen arkeen vaikuttavista asioista, kuten terveyspalveluista.

Jotta vihtiläisten ääni tulisi kuuluviin myös uudella hyvinvointialueella, vaaditaan niin ehdokkailta kuin vihtiläisiltä äänestäjiltä aktiivisuutta. On jokaisen etu, että aluevaltuustoihin valitaan mahdollisimman pätevät ja osaavat päättäjät.

Aija Pirinen

Kirjoittaja on Vihdin Uutisten ja Luoteis-Uusimaan päätoimittaja

Etusivulla nyt

Luetuimmat