Tuumittua: Superviikonloppu kirkonkylässä

Marja Keski-Luopa

Nummelalaisena käy melkein kateeksi tuleva "superviikonloppu", ensimmäisen adventin viikonloppu Vihdin kirkonkylässä.

Perjantaina museolla pääsee joulutunnelmaan jo iltapäivällä, samoin Taidetalo Siirilän joulumyyjäisissä. Iltahämärissä avataan joulukausi tuttuun tapaan Kauppa-aukiolla, joka monelle taitaa olla tutumpi Kinon aukiona. On joulupuotia ja useita muitakin houkuttelevia liikkeitä ja paikkoja, joissa voi tehdä jouluostoksia.

Uutta ja ainutkertaista Vihdissä on Uudenmaan Erätulet -tapahtuma, jota vietetään lauantaina aamusta illansuuhun keskellä kirkonkylää Kyläaukiolla, yli satavuotiaan Kuntalan ja Liikekeskus Pääkonttorin naapurissa.

Erätulilla toimintaansa esittelevät vihtiläiset järjestöt, yhteisöt ja yritykset, joiden toimintaan luonto ja eränkäynti liittyvät. Erätulilla pääsee jututtamaan paikalla olevia aluevaaliehdokkaitakin – luvassa on myös maa- ja metsätalousministeri Jari Lepän (kesk.) vierailu.

Erätulet -tapahtuman järjestää Suomen Metsästäjäliiton Uudenmaan piiri yhteistyössä Vihdin kunnan ja vihtiläisten järjestöjen kanssa.

Ensimmäiset Erätulet järjestettiin vuonna 1990 Artjärvellä, ja nyt on Uudenmaan kuntien ja kaupunkien nimien aakkosissa päästy V-kirjaimeen eli Vihtiin saakka.

Kirkonkylän joulumarkkinat vievät "alakylälle", K-Supermarketille ja lähialueelle, lauantaina ja sunnuntaina.

Lauantaina ehtii kyllä käydä välillä myös Nummelan perinteisessä joulunavauksessa Veikko Hellen torilla kolmelta iltapäivällä. Joulupukin pääsee tapaamaan sielläkin.

Hoosianna kaikuu ensimmäisenä adventtisunnuntaina Vihdin kirkossa, messussa aamukymmeneltä ja illalla vielä kirkkokuoron 90-vuotisjuhlassa.

Jouluaattoon on pikkuisen yli neljä viikkoa. Noustaan joulun aikaan ja tunnelmaan täällä kotona Vihdissä!

Kirjoittaja on Vihdin Uutisten ja Luoteis-Uusimaan toimittaja.

Kommentoi