Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus Miten käy Vihdin maauimalan?

Vihdin uimahalli Nummelassa on tärkeä liikuntapaikka. Asia kävi ilmi, kun jututin kävijöitä artikkelia varten. Uimahallia opittiin arvostamaan viimeistään koronan myötä, kun se oli ensin pitkään suljettu ja myöhemmin auki vain rajoitetusti. Halli aukesi normaalisti 10.8. Nivelvaivoista kärsiville, senioreille ja ylipainoisille vesi on elementti, joka mahdollistaa liikkumisen ilman kipua.

Vihdin uimahalli on jo vanha ja pienikin. Osa käyttäjistä toivoi isompaa uimahallia terapia-altaineen. Uimahallille ehdotettiin jopa jatko-osaa Hiidenvedentien puoleiselle nurmikolle.

Voisiko "jatko-osa" olla Etelä-Nummelan liikuntapuistoon Aura Light Certos-Areenan lounaispäätyyn kaavailtu maauimala? Maauimalahankkeen takana on Vihdin Jäähalli Oy, joka on rakentanut Vihtiin useita liikuntapaikkoja. Maauimala poikkeaa aiemmista hankkeista, koska sitä ei tehdä urheiluseuroille vaan pääasiassa suurelle yleisölle. Maauimala voisi hyödyntää hallin sosiaalitiloja, jotka ovat kesällä käyttämättöminä.

Kunnanhallituksen 3.11. kokouksen esityslistalla päätösehdotus oli, että kunta ei myönnä antolainaa Vihdin Jäähalli Oy:lle maauimalan rakentamista varten. Miten mahtaa käydä joukkorahoitustakin saaneen Vihdin maauimalan?

Kirjoittaja on Luoteis-Uusimaan ja Vihdin Uutisten toimittaja