Pääkirjoitus Lisää tilaa eri näkökulmille

Luoteis-Uusimaassa käynnistyi uusi Kaksi kantaa -niminen juttusarja. Muutamia kertoja syksyn aikana julkaistavassa sarjassa tuodaan esille kahden eri tavoin ajattelevan ihmisen näkemyksiä kiistanalaisiin kysymyksiin. Sarjan ensimmäisenä teemana on kestopuheenaihe: eutanasia. Omat näkemyksensä aiheeseen esittävät vihreiden varavaltuutettu Päivi Euramo ja kuntavaaleissa kristillisdemokraattien ehdokkaana ollut Minna Kekki.

Uuden juttusarjan tavoitteena on tarjota lukijoille uutta ajateltavaa. Toivomme, että sarjassa esitetyt, vastakkaiset mielipiteet herättävät lukijat pohtimaan ja auttavat ymmärtämään erilaisia ajatuskulkuja.

Juttusarja osoittaa, että harvassa asiassa on olemassa yhtä totuutta, on vain eri näkökulmia. Toisten kantojen ymmärtäminen, tai vähintään sietäminen, ovat ihmisenä olemisen ydinkysymyksiä. Meidän ei tarvitse olla asioista samaa mieltä, mutta jokaisen on hyvä pyrkiä ymmärtämään toisella tavalla ajattelevia.

Haluamme myös kannustaa kaikkia lukijoitamme osallistumaan keskusteluun ja haastamaan lehdessä esitettyjä näkökulmia lähettämällä mielipidekirjoituksia ja kommentoimalla juttuja Facebook-sivuillamme.

Kirjoittaja on Luoteis-Uusimaan ja Vihdin Uutisten päätoimittaja.

Etusivulla nyt

Luetuimmat