Pääkirjoitus Valitse vihtiläinen!

Hädin tuskin on uusi kunnanvaltuusto aloittanut työnsä, kun ollaan jo valmistautumassa seuraaviin vaaleihin. Myös seuraavat vaalit – aluevaalit – ovat erityisen tärkeät nimenomaan kuntien ja kuntalaisten näkökulmasta.

Aluevaaleissa valitaan Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen päättäjät: aluevaltuuston tehtävänä on päättää, kuinka järjestetään alueen sosiaali- ja terveydenhoito sekä pelastustoimi.

Osa puolueista on Uudellamaalla jo asettanut ensimmäiset ehdokkaansa, ja mukana on myös vihtiläisnimiä. Lisää nimettyjä vihtiläisehdokkaita varmasti – ja toivottavasti – saadaan tulevina viikkoina ja kuukausina; ehdokashakemukset tulee jättää ennen joulukuun puolta väliä. Senkin jälkeen on vielä hyvää aikaa tutustua ehdokkaisiin, sillä äänestämään pääsee vasta tammikuussa.

Hyvä olisi tutustua nimenomaan niihin paikallisiin ehdokkaisiin. Paikallisten sote-palveluiden puutteista tai puuttumisesta on jälkikäteen huono valittaa, jollei ole äänestänyt oman kunnan ehdokasta.

Myös kunnanjohtaja Erkki Eerola muistuttaa samasta asiasta (Luoteis-Uusimaa 30.9.2021): ”Toivon, että Vihdin väestöpohja turvaa kuntapalvelut myös jatkossa Vihdissä. Tulevien vuosien hyvinvointialueiden päättäjät ovat tässä keskeisessä asemassa.”

Siksi Eerola toivookin hyvinvointialueelle vihtiläistä ääntä kuuluviin. Äänestämällä voi vaikuttaa tähän: valitse siis vihtiläinen ehdokas.

Kirjoittaja on Vihdin Uutisten ja Luoteis-Uusimaan toimittaja.

Etusivulla nyt

Luetuimmat