Päätoimittajalta: Lehdet uudistuvat – mikä muuttuu?

Aija Pirinen

Vihdin Uutisten ja Luoteis-Uusimaan lehtiuudistus liittyy alkukesästä käynnistämäämme profilointityöhön, jonka tulokset alkavat nyt konkretisoitua. Profilointityön tarkoitus on rakentaa Vihdin Uutisista ja Luoteis-Uusimaasta selkeästi erilaiset tuotteet.

Luoteis-Uusimaa siirtyi alkuvuodesta yrityskaupan myötä samaan konserniin Vihdin Uutisten kanssa. Molempia lehtiä kustantaa Keskisuomalainen-konserniin kuuluva Etelä-Suomen Media Oy. Itse aloitin molempien lehtien yhteisenä päätoimittajana toukokuussa. Samassa yhteydessä aloimme vähitellen tehdä lehtiä yhteisellä toimituksella.

Vihdin Uutiset ja Luoteis-Uusimaa ovat vuosikymmenten ajan olleet Vihdissä vahvoja tuotteita. Sellaisina ne halutaan pitää jatkossakin. Ero entiseen on kuitenkin se, että jatkossa lehdet eivät enää tarjoa samanlaista sisältöä. Haluamme tarjota vihtiläisille kaksi erilaista tuotetta. Tällä pyrimme palvelemaan paremmin niin lukijoitamme kuin ilmoittaja-asiakkaitammekin.

Nyt tekemämme lehtiuudistukset eivät tarkoita niinkään visuaalisia uudistuksia – lehdet näyttävät edelleen tutuilta ja juttupaikat ovat pääosin samanlaisia kuin ennenkin. Lehdet uudistuvat visuaalisesti myöhemmin keväällä yhdessä konsernin muiden lehtien kanssa. Visuaalista lehtiuudistusta konsernin it-väki ja visualistit ovat työstäneet jo vuoden verran.

Nyt tekemämme lehtiuudistus tarkoittaa ensisijaisesti linjamuutoksia.

Käytännössä uudistus tarkoittaa sitä, että jatkossa toimituspalavereissa arvioimme, kumpaan lehteen mikäkin juttuaihe soveltuu. Karkeasti jako menee näin: Kattavat paikallisuutiset Luoteis-Uusimaahan, ajattomat ilmiöjutut ja tapahtumavinkit Vihdin Uutisiin.

Nyt tekemämme lehtiuudistus tarkoittaa ensisijaisesti linjamuutoksia.

Seurakuntapalstat keskitämme jatkossa Luoteis-Uusimaahan.

Kokonaan uutiset eivät häviä Vihdin Uutisistakaan. Uudella Uutisviikko-palstalla julkaisemme tiiviit uutiskoosteet viikon tärkeimmistä uutisista. Näin Vihdin Uutisiakin lukemalla pysyy kärryillä, mitkä ovat kulloisellakin viikolla Vihdin tärkeimmät puheenaiheet. Laajemmat ja taustoittavat uutiset voi sitten lukea Luoteis-Uusimaan printistä ja verkosta.

Jatkossa olemme yhä näkyvämmin läsnä myös verkossa. Yhteisillä verkkosivuillamme osoitteessa luoteis-uusimaa.fi on luettavissa molempien lehtien sisällöt – ja paljon muuta. Vihdin Uutisten sisältö pysyy jatkossakin maksuttomana, Luoteis-Uusimaan tilaajat saavat puolestaan luettavakseen kattavasti koko verkkosisältömme.

Lehtien uudistukset eivät suinkaan lopu tähän, vaan tästä uudistustyömme oikeastaan vasta käynnistyy. Syksyn mittaa otamme muun muassa käyttöön uusia juttusarjoja.

Haluamme tehdä lehtiä, joista on iloa ja hyötyä lukijoillemme ja jotka lukijat kokevat tärkeiksi. Siksi toivomme lukijoita laittamaan palautteita, juttuvinkkejä ja toiveita jatkokehittelyyn. Palautteita voi laittaa vaikka allekirjoittaneelle tai kelle tahansa lehtemme työntekijöistä.

Kirjoittaja on Vihdin Uutisten ja Luoteis-Uusimaan päätoimittaja.

aija.pirinen@media.fi

Twitter: @AijaPirinen

Kommentoi