Tuumittua Marja Keski-Luopa: Kaksi Vihdin äänenkannattajaa

Marja Keski-Luopa

Kumpi lehti loppuu, Luoteis-Uusimaa vai Vihdin Uutiset? Tätä on meiltä toimittajiltakin kysytty useasti tänä vuonna. On ollut hienoa huomata, että omat paikallislehdet todella kiinnostavat vihtiläisiä!

Kumpikin lehti jatkaa: tilattava Luoteis-Uusimaa kahdesti viikossa, maksuton kaupunkilehti Vihdin Uutiset kerran viikossa. Vihtiläisenä tuntuu, että olemme aika onnellisessa asemassa, kun meillä on kaksi Vihdin ja vihtiläisyyden äänenkannattajaa.

Helmikuun alusta lähtien Luoteis-Uusimaakin siirtyi Mediatalo Keskisuomalaisen omistukseen, ja me vanhat Lutarin toimittajat, minä ja Omenaisen Tarja, hyppäsimme liikkuvaan junaan. Olemme saaneet oppia paljon uutta, ja olemme edelleen innoissamme oppimassa lisää. Perinteikkään, ensi vuonna 70 vuotta täyttävän Luoteis-Uusimaan pohjalta on ollut hyvä ponnistaa.

Kahdella erilaisella lehdellä on nyt yhteinen toimitus ja yhteiset näkemykset lehtien kehittämisestä. On ilo työskennellä kokeneen, osaavan Nymanin Maija-Liisan ja uusia tuulia Vihdin paikallismediaan tuovan Pirisen Aijan kanssa. Vihdissä tapahtuu niin paljon, että kaikkea emme ehdi itse: lehtiä avustavat free lance -toimittajat ovat kullan arvoisia.

Välillä olemme itsekin olleet huulet pyöreinä uuden edessä, joten ei ihme, jos te rakkaat lukijatkin vähän kakistelette muutoksia. Vihdin Uutiset on kuulunut vihtiläiseen elämänmenoon yli 40 vuotta. Enää se ei kilpaile uutisista Lutarin kanssa – siinähän ei olisi järkeä – vaan loistaa toisenlaisella sisällöllä.

Uudempia vihtiläisiä saattaa hämätä Luoteis-Uusimaa -lehden nimi. Lutari on kuitenkin ollut jo vuosikymmenten ajan vain ja ainoastaan Vihdin alueen paikallissanomalehti. Lutarin ja sisarlehti Vihdin Uutisten näkökulmia laajentaa yhteistyö lähialueen lehtiperheen, erityisesti Länsi-Uusimaan ja Karkkilan Tienoon kanssa.

Saa meiltä edelleenkin kysellä paikallismedian kuulumisia. Ja lukijapalaute on enemmän kuin tervetullutta!

Kirjoittaja on Luoteis-Uusimaan ja Vihdin Uutisten toimittaja.

Kommentoi