Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Nummelan mopoilijat

Pitkään on puhuttu Vihdin kirkonkylän mopoilijoista, mutta osataan sitä Nummelassakin. Miespuoliset mopoilijat oikovat säännöllisesti Prisman kohdalla radan alituksen pyörätietä käyttäen. Ja Vanhan Nummelan puolella naispuoliset (naispuolinen, koska vain yksi sitä käytännössä tekee) oikoo useita kertoja päivässä Lemminkäisentien ja Venlantien välisellä pyörätiellä.

Pari vuotta sitten sitä teki säännöllisesti aikuinen mies ajaen ilman kypärää, pikkulapsensa seisoessa skootterin kyydissä käsien välissä. Koiran ulkoiluttajana odotan päivää, kun mopotyttö osuu ulkoilijaan, koiraan, tai pyörätiellä pyöräilyä harjoittelevaan pikkulapseen.

Ilmeisesti näillä mopoilijoilla on jäänyt se liikennesääntöjen kurssi väliin, jossa kielletään ajamasta mopolla pyörätiellä jos sitä ei erikseen ole liikennemerkillä sallittu.

Vanhemmat voisi joskus kysellä lapsiltaan, noudattavatko he ajellessaan liikennesääntöjä. Pieni mutka ja vähän pidempi matka ei voi olla esteenä sääntöjen noudattamiselle.

Onnettomuutta odottava