Lukijalta: Enärannan puistoalueiden nurmikoiden hoitoa jatkettava

Vihdin Uutisissa 2.6.2021 uutisoitiin Vihdin kunnan vähentäneen nurmialueiden hoitoa viheralueillaan ja muuttavan näin ollen puistoalueitaan niittymäisemmiksi.

Me Enärannan asukkaat olemmekin ihmetelleet, miksi kunnan puistoalueiden nurmikot on jätetty Ridalinrannan ja Sahapuistikon väliseltä alueelta hoitamatta.

Alueen taloyhtiöissä on pienet pihat ja aiempina kesinä taloyhtiöiden lapset ovat leikkineet kunnan nurmialueilla, yhtiöiden asukkaat käyttäneet nurmialueita pihapeleihin ja muut kuntalaiset suosittuina piknik- ja ulkoilualueina.

Nyt nämä aiemmin siistit nurmialueet ovat muuttuneet epäsiisteiksi punkkipöheiköiksi, joita ei voi hyödyntää enää lainkaan entiseen tapaan.

Kyseinen alue on järvenrantana otollista punkkien esiintymisaluetta ja nurmialueet olisi siksi erityisen tärkeää pitää niin lyhyinä kuin mahdollista. Lisäksi, ja oletettavasti myös edellä mainitusta syystä, koiranulkoiluttajat jättävät lemmikkiensä ulosteet keräämättä pitkästä heinikosta.

Maisemallisesti aiempi puistoalue näyttää hoitamattomana myös epäsiistiltä.

Alueen asukkaat tekivät juuri viime keväänä ison työn vapaaehtoisvoimin ja siistivät kunnan omistaman ranta-alueen pajukot. Nyt rantaan ei taas enää kunnolla näe, kun hoitamaton pöheikkö on siirtynyt ylemmäksi puistoalueelle eikä rantapenkereelle uskalla punkkien pelossa mennäkään.

Alueen asukkaana pyydän Vihdin kuntaa ystävällisesti jatkamaan alueen nurmialueiden hoitoa ja kokeilemaan halutessaan tarkoitukseen sopivammilla alueilla ”niittymäisyyttä”. Vai onko niittyalueiden lisäämisen taustalla pula ruohoa leikkaavasta henkilökunnasta tai siihen käytettävistä määrärahoista?

Alueen asukas

Kommentoi