Vaalikynä: Vihdin suunta

Edellisiin vaaleihin valmistauduin uutena ehdokkaana. Silloin tietoni pohjautuivat yleisiin lähteisiin ja valittiin tärkeät teemat ajettavaksi. Ja onhan neljässä vuodessa paljon tapahtunutkin. Nyt toiselle kaudelle haettaessa mennään hyvin pitkälle samoin ajatuksin, mutta on myös jotain uutta.

Poliittisesti ei niin aktiivinen vihtiläinen varmasti naureskelee näille edesottamuksille, ovathan kaikki poliitikot samanlaisia. Kaikenlaista suhmurointia joka suuntaan, on koalitiot, paljon meemejä ja yleistyksiä vailla totuutta sekä valtakunnan asiat – kaikki samaa. Harmi sinänsä, koska näiden yleistyksien sisällä on pieni porukka, joka oikeasti haluaa Vihdin parasta ja osaa myös niin ajatella. Nytkin ehdolla on sellaisia henkilöitä, useista eri puolueista. Hän ei varmasti ole se suurinta ääntä pitävä tai nokkelimmin sanankääntein toista ehdokasta/puoluetta naljaileva. Hän on se, joka osaa tehdä yhteistyötä. Se joka arvostaa muita ihmisenä, puolueesta riippumatta.

Meillä on edelleen monia asioita kehitettävänä seuraavalla valtuustokaudella. Meidän julkista liikennettä on kehitetty, mutta se on edelleen vailla oikeaa linjaa. Takseihinkaan ei otettu koppia joten pudotuspeli on ollut hurjaa. Meillä määräaikaiset opettajat saivat jo kesäajan palkkaa, kunnes säästöjen takia se peruttiin. Toisin kuin naapurikunnissa. Meillä säästetään monesta väärästä kohtaa, samalla säästöjä kannattavat harrastavat satunnaista hyväntekeväisyyttä sopivasti vaalien alla. Toisaalla meillä on tonttipula, kun taas toisaalla emme saa myytyä mitään. Sekä huolimatta hyvästä päätöksestä Etelä-Nummelan koulukeskuksen rankentamisesta, olemme edelleen huomattavasti jäljessä investoinneissa.

Onneksi Marinin hallitus on sellainen, joka saa aikaiseksi myös tavalliselle suomalaiselle ja vihtiläiselle. Esimerkkinä aihe jota edelleen tottuneesti seuraan, yrittäjät. Voinemme olla kaiken rehellisyyden nimissä samaa mieltä siitä, että edeltävältä hallitukselta ei pk-yrittäjille olisi herunut lanttiakaan pandemia tukea. Nyt tuli jotain, vaikka se olikin monelle liian vähän. Myös kunnat saivat tukea, jotta radikaaleja säästöohjelmia ei olisi tarvinnut tehdä. Ei varmastikaan rahastoihin sitä resurssia tarkoitettu.

Viime vaaleissa viimeinen valtuustopaikka jaettiin käytännössä yhden äänen voimalla. Samalla äänellä ratkesi myös kahden puolueen väliltä valtuustopaikka, joka vaikutti suoraan isompien puolueiden voimasuhteisiin. Ilman aamupalaa. Yksi ääni ei siis vaikuta?

Janne Ripatti Kuntavaaliehdokas (sd.)

Kommentoi