Vaalikynä: Autoilu on sujuvan arjen edellytys ­– kulkemismahdollisuudet turvattava

Monen muun vihtiläisen tavoin olen varttunut auton takapenkillä ja heti 18 täytettyäni hypännyt rattiin. Elämänmeno kunnassamme edellyttää usein auton käyttöä sekä työmatkoihin että vapaa-ajan asioihin. Autoilun edellytykset ovat monille vihtiläisille sujuvan arjen edellytyksiä.

Isoin liikenteeseen liittyvä muutos viimeisen vuoden aikana on ollut etätyön lisääntyminen. Sen on huomannut jokainen Helsingin suuntaan työmatkaa taittava: Ruuhkat ovat vähentyneet ja työmatka-ajat lyhentyneet, kun työtapoihin on tullut joustoa. Tälle kehitykselle toivon jatkoa.

Ruuhkamaksuja pidän tarpeettomina. Jos kunnille siirtyy jonkinlainen oikeus tehdä tienkäyttöön liittyviä ratkaisuja, ei kuntien pidä sallia laskuttaa valtion teiden käytöstä. Kehätiet ja Helsingin sisääntuloväylät ovat meidän kaikkien yhdessä rahoittamia valtion teitä, meidän pitää saada käyttää niitä vapaasti jatkossakin.

Akuutti asia on myös teiden kunnossapito. Diesel-Skodan kuskin paikalta annan teiden kunnolle arvosanan tyydyttävän ja hyvän väliltä. Teiden kunto ei ole vain mukavuuskysymys, kyse on jokaisen tienkäyttäjä turvallisuudesta. Tieverkko on Vihdin elinvoiman ja asuttavuuden perusedellytys, josta on pidettävä huolta.

Tulevina vuosina Vihti voi vaikuttaa paitsi kunnan tienpitoon kuuluviin ratkaisuihin, myös ELY-keskuksen toimintaan sekä valtion lainsäädäntöön ja budjettiin. Tarvitaan kykyä sekä halua vaikuttaa ja välittää.

Keskinäisellä some-jupinalla vihtiläisten asiat eivät etene. Toivon, että uusi valtuusto vaikuttaa laaja-alaisesti vihtiläisten kulkemismahdollisuuksien puolesta.

Silja Silvasti Kuntavaaliehdokas (kesk)

Kommentoi