Vaalikynä: Talous ratkaisee

Talous voi olla tylsä aihe. Mutta se on realiteetti, johon päätökset vaikuttavat. Ja joka vaikuttaa päätöksiin. Jos kunnan tuloslaskelma näyttää tilikaudelle alijäämää, käynnistellään säästöohjelmia ja mietitään verojen korotuksia.

Talous on tärkeä aihe. Kun kunnan talous on kunnossa - ylijäämäinen, meillä on varaa järjestää paremmat palvelut. Hyvä taloustilanne mahdollistaa valintoja. Hyvä talous on vankka noja katsoa parempaan tulevaisuuteen.

Tuleva valtuusto on paljon vartija. Investointilista on pitkä, sote muuttaa tulo- ja menorakennetta, kunnalle tulee uusia velvoitteita. Ja koronan vahingotkin pitää paikata. Jotta näistä selvitään, on kunnan tulorakennetta vahvistettava. Uusia asukkaita. Uusia yrityksiä. Miten? Päätetyt investoinnit tulee toteuttaa, Etelä-Nummela on rakennettava, kaavoitetut yritystontit tulee saada käyttöön. Rakentamista tulee vapauttaa ja uusia yritystontteja kaavoittaa. Eli mahdollistaa uusien kuntalaisten ja yritysten kotiutuminen kuntaan.

Talous on kaiken perusta. Maltillisella ja luottavaisella taloudenpidolla mahdollistetaan se hyvä, mitä kuntalaiset haluavat. Kuntalainen. Sinä päätät, mihin suuntaan kuntaa ohjataan seuraavat neljä vuotta.

Äänestä viisaasti. Sano kyllä maltillisuudelle ja kohtuudelle.

Mikko Lasanen Kuntavaaliehdokas (kesk.)

Kommentoi