Päätoimittajalta: Saatat olla jollekin esikuva

Aija Pirinen

Vihdin Nuorkauppakamari etsii jälleen Vuoden Positiivisinta Vihtiläistä. Ehdotuksia tittelin saajaksi voi lähettää Nuorkauppakamarille 13.6. saakka.

Vaikka kyseessä lienee onkin leikkimielinen hyväntahdon kisa, sen viesti on tärkeä. Äänestys muistuttaa, että jokaisella ihmisellä voi olla iso vaikutus omaan lähiympäristöönsä. Meistä jokainen voi vaikuttaa kaikkiin päivittäin kohtaamiimme ihmisiin miellyttävällä ilmeellä, eleillä, ystävällisellä puhetavalla ja koko olemuksellamme.

Ihmisen ei tarvitse olla huippututkija, poliitikko tai kuuluisa laulaja vaikuttaakseen ihmisiin. Yrittäjät, opettajat, palveluammattien edustajat tai vaikka vapaaehtoistyöntekijät voivat omalla toiminnallaan ja pelkällä olemassaolollaan jättää positiivisen muistijäljen kohtaamiinsa ihmisiin. Palkitsevan kontaktin voi muistaa lopun elämäänsä. Jokainen positiivinen kohtaaminen käynnistää ketjureaktion, joka siirtyy ihmisestä toiseen. Välitämme jokaisessa kohtaamisessa hyvää tai huonoa energiaa eteenpäin.

Vuoden Positiivisimmaksi vihtiläiseksi etsitään henkilöä, joka voi toimia esikuvana muille muun muassa saavutustensa, sinnikkyytensä tai palveluhenkisyytensä vuoksi.

Viime vuonna Positiivisimmaksi Vihtiläiseksi äänestetty loka-autonkuljettaja Antti Iirolakin on selvästi vaikuttanut monen ihmisen elämään – saihan hän viime vuoden äänestyksessä huimat 600 ääntä!

Facebook-kommenteissa häntä kuvailtiin ystävälliseksi, iloiseksi ja hienoksi mieheksi, joka on aina valmis auttamaan.

Iirolallekin tunnustus tuli yllätyksenä: ”Olin iloisesti yllättynyt jo ehdokkuudesta ja voittoa en olisi omalle kohdalle uskonut”, Iirola totesi Vihdin Uutisissa 5.11.2020.

Vuoden Positiivinen Vihtiläinen -äänestys osoittaa, että jokainen meistä voi tietämättään olla positiivinen ja rohkaiseva esikuva jollekin toiselle ihmiselle.

Ihmisen suuruudesta kertoo se, miten hän huomioi kohtaamansa ihmiset – erityisesti sellaiset, joista hänelle itselleen ei ole suoranaista hyötyä.

Kirjoittaja on Vihdin Uutisten ja Luoteis-Uusimaan päätoimittaja.

aija.pirinen@media.fi

Kommentoi