Vaalikynä: Tehdään Vihdistä entistäkin parempi liikuntapaikkakunta

Vihdin luonto ja ympäristö tarjoavat mitä parhaimmat olosuhteet liikuntaan ja ulkoiluun. Voi kehumatta sanoa, että ne ovat maamme ehdotonta parhaimmistoa. Ympäristömme on, kulunutta ilmaisua käyttääkseni, todellinen vetovoimatekijä. Kuntaamme, erityisesti Nummelaan muutetaan näiden harrastusmahdollisuuksien vuoksi. On tärkeää, että olosuhteita ja houkuttelevuutta parannetaan entuudestaan, nykyisille ja uusille asukkaille.

Mennyt talvi oli poikkeuksellisen hieno hiihtokelien kannalta. Nummelanharju on lumivarma paikka, ja täällä käy paljon hiihtäjiä muualtakin, varsinkin vähälumisempina talvina. Talvi tarjosi myös mahdollisuuden tutustua lähemmin naapurikuntien, erityisesti Lohjan ja Nurmijärven latutarjontaan. Molemmista voidaan ottaa oppia Vihdissäkin: naapurikunnissamme latuverkoston laajuus sekä ajantasainen tieto latujen ajamisesta ja kunnosta ohittavat meidät.

Nummelan reitistöstä tuli viime talvena paljon palautetta erityisesti vanhemmalta väeltä, kun lentokentän kierto ei enää uusien kenttärakennusten ja talvisen lentotoiminnan vuoksi ollut mahdollista. Tämä pitää korjata pikimmiten, jo tulevaksi talveksi, kun lentotoiminta mitä ilmeisimmin edelleen laajenee. Nummelan Tarmon ehdottama hiihtosilta Lentokentäntien ylitse olisi tässä erinomainen mahdollistaja. Näin reitistöstä saataisiin nykyistä monipuolisempi varsin pienellä investoinnilla.

Kun katsotaan vielä laajemmin liikuntamahdollisuuksia, niin niitä meiltä löytyy. Pyöräilyyn Vihti tarjoaa mitä parhaimmat olosuhteet, sekä maastossa että maantiellä. Vihti Ski yksityisenä toimijana tarjoaa lumivarmat laskettelu- ja maastohiihto-olosuhteet. Erilaisiin pallopeleihin, sisäliikuntaan ja jääurheiluun on hyvät ja jatkuvasti kehittyvät olosuhteet. Erityisesti viimeksi mainituissa korostuu yksityisten toimijoiden osuus, jossa kunnalla on tukeva ja mahdollistava rooli.

Mahdollisuudet ja perusta liikunnalle Vihdissä ovat siis hyvät. On kuitenkin parannettava edelleen, koska maailma muuttuu ja naapurimme kehittävät omia palveluitaan. Myös markkinointia pitää parantaa, on tuotava esiin olosuhteitamme nykyistä paremmin. Ja kun markkinoidaan, pitää myös vastata huutoon, esimerkiksi latujen kunnon ja reittien merkkauksen pitää olla silloin erinomaisella tasolla. On myös kunnan velvollisuus vastata kuntalaisten kysyntään, kun liikuntabuumi on ilmeinen, ja korona-aika on sitä entisestään lisännyt.

Tehdään siis Vihdistä entistäkin parempi liikuntapaikkakunta, ja kerrotaan se kaikille!

Jarmo Karjala Kuntavaaliehdokas (kok.)

Kommentoi