Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Stop Nummelan pientaloalueiden raskaalle liikenteelle!

”Huolestunut” kirjoitti 28.4.2021 Vihdin Uutisten Lukijoilta-palstalle ansiokkaasti ison huolenaiheen liittyen Torholan Verisuon maankaatopaikalle ja maa-aines- ja kierrätysasemalle haettavana olevaan ympäristölupaan.

Kirjoituksen luettuani olin yhteydessä Aluehallintovirastoon ja asiaa hoitavan Ympäristöneuvoksen kanssa käydyn keskustelun jälkeen kävi selville, että hakemuksessa ei käy ilmi se, mitä reittiä tuonne Verisuolle on tarkoitus ajattaa raskasta liikennettä.

Verisuolle kuljettaisiin Pihtisillantieltä lähtevän Torholantien ja edelleen Torholansuontien kautta.

Kuten nimimerkki ”Huolestunut” kirjoituksessaan totesi, Pihtisillantielle on olemassa reitit Nummelan keskustan kautta Huhdanmäentietä pitkin Vanhan-Sepän tielle ja sieltä edelleen Pihtisillantielle.

Toinen reitti on Vanhalta Turuntieltä ajoharjoitteluradan ohi Sepänpihan pientaloalueen vierestä Pihtisillantielle.

Kolmas reitti on Vanhalta Turuntieltä Huhmarnummen koulun vierestä omakotitalojen ohi kohti Torholantien risteystä.

Myös liikenneturvallisuus on isona huolena.

Jos hakemuksen ympäristölupa myönnetään, niin ko. alueille tulee säännöllisen ja tuntuvasti lisääntyvän raskaan liikenteen myötä merkittäviä ympäristöhaittoja melun, tärinän ja pölyn myötä. Alueen runsaan asutuksen myötä myös liikenneturvallisuus on isona huolena.

Vihdin kunnan elinvoimajohtaja, Petra Ståhl, kertoo 22.4.2021 Luoteis-Uusimaan haastattelussa, että Hakalanrinteelle on suunnitteilla tontit mm. 30 omakotitalolle.

Hakalanrinne sijoittuu Pihtisillantien varteen. Pihtisillantielle mahdollisesti tuleva ”rekkaralli” on tuskin omiaan houkuttelemaan perheitä omakotitalojen rakentamiseen Hakalanrinteelle.

Nimimerkki ”Huolestunut” kannustikin kaikkia, joita asia koskee, puuttumaan asiaan kirjoittamalla Aluehallintovirastoon muistutuksen. Muut voivat halutessaan kirjoittaa mielipiteen asiasta samaan osoitteeseen.

Muistutus tai mielipide pitää tässä tapauksessa toimittaa viimeistään 21.5.2021 ja se tehdään joko sähköisen asioinnin kautta: avi.fi/sahkoiset-lomakkeet tai sähköpostilla: ymparistoluvat.etela@avi.fi. Asian diaarinumero on ESAVI/29504/2020.

Alueen pientaloasukas