Mielipide: Oikea päätös oikeaan aikaan!

Luoteis-Uusimaassa ja Vihdin Uutisissa valtuuston puheenjohtaja keskustan Eerikki Viljanen ja perussuomalaisten valtuutettu Veli-Matti Laitinen kritisoivat kovin sanoin Etelä-Nummelan koulun ja päiväkodin rakentamishankkeen valmistelua. Kritiikin syyksi on ilmoitettu se, ettei erääksi ideaksi asetettua puurakentamista tullut noudatettua kaikilta osin.

Kuten tunnettua hanke on tarkoitus toteuttaa ns. Elinkaarimallilla, jossa rakennuksen hoidosta vastaa sovitun ajan hankkeen rakentajataho.

Mallista on annettu informaatiota lautakunnille, kunnanhallitukselle ja valtuutetuille.

Suoritetun kilpailutuksen jälkeen valittu ratkaisu on käsitelty kaavoitus- ja teknisessä lautakunnassa, kunnanhallituksessa ja viimeisin sana asiasta sanottiin valtuustossa, jonka päätöksestä esiin tullut parivaljakko on nyt kirjoitellut.

Kunnallisen päätöksenteon perusta on moniportaisuus, jota kritisoidaan usein hitaudesta, mutta ideana siinä on saada eri tahojen näkemykset esiin ennen ratkaisuja. Näin tässäkin tapauksessa on tehty.

Väitteet siitä, ettei tietoa päätöksen tekoon ole annettu riittävästi ovat yksinkertaisesti tuulesta temmattuja. Niin lautakunnan, kunnanhallituksen kuin valtuustonkin tasoilla hanke on kuvattu ja selostettu perinpohjaisesti ja enemmistö on kaikilla tasoilla siunannut ratkaisun.

Demokratiaan kuuluu oikeus olla eri mieltä kuin enemmistö. Kumpikin kirjoittajista istuu kunnanhallituksen kokouksissa. Molemmilla on mahdollisuus vaatia tarvittaessa kunnanhallitukseen otto-oikeudella asioita erikseen käsiteltäväksi, mm. lautakuntien listoilta ennen päätöksentekoa. Näin nämä kirjoittajat eivät kuitenkaan ole tehneet.

Eri tahoilla on kytenyt vahvaa vastustusta Etelä-Nummelan koulu- ja päiväkotikeskuksen rakentamisesta ja hanketta on lykätty vuodesta toiseen. Olisiko nytkin haluttu näiden valtuutettujen toimesta kaataa tehty valmistelu ja lykätä hanketta taas valtuustokauden verran eteenpäin? Mene ja tiedä?

Minusta nyt tehty päätös on oikein valmisteltu, oikea-aikainen ja oikea ratkaisu annettujen tavoitteiden pohjalta. Siitä tulee hieno koulu- ja päiväkotikeskus.

Pentti Pulkkinen,

sdp valtuutettu

Kommentoi