Pääkirjoitus Kansa vaatii rokotusaikoja

Koronarokotukset ja erityisesti niiden aikataulut mietityttävät jo lähes kaikenikäisiä – erityisesti nyt kun tartuntatilanne on näyttänyt muuttuvan rajusti vakavampaan suuntaan.

Perusturvakuntayhtymä Karviaisen terveysjohtaja Pippa Laukka ennusti jo tammikuussa, että kuntayhtymän alueella rokottaminen saattaa venyä jopa ensi vuoden puolelle rokotteiden saatavuuden takia.

Sittemmin hän kertoi, että Karviaisen alueella on kolmessa pisteessä valmiudet rokottaa koko väestö nopeasti. Valmistelutyöt onkin tehty Karviaisessa huolella, mutta operaatiota hidastaa rokotteiden saatavuus – ei mikään muu.

Huoli rokotusten venymisestä kalvaa nyt jopa aikaisempaa enemmän ikäihmisiä.

Huolta lisää entisestään se, että tieto kulkee nykyään rivakasti; samanikäiset tutut lähellä ja kaukana ovat saattaneet saada rokotuksen jo aikoja sitten.

Miksi minä en ole edes ensimmäistä rokotusta saanut?

Perusturvakuntayhtymä Karviaisen alueella Vihdissä ja Karkkilassa lukuisat asukkaat ovat ottaneet yhteyttä Karviaiseen tiedustellakseen rokotusajoista. Takaisinsoittojärjestelmä onkin ollut ajoittain kovin ruuhkautunut.

Kiirettä on pitänyt myös monilla eläkeläisjärjestöjen puheenjohtajilla kun jäsenistö on kiihtyvään tahtiin kysellyt, että voisiko rokotusasialle jotain tehdä. Kaikillahan ei ole mahdollisuutta asioida verkkopalveluiden avulla.

Keskiöön koronarokotuksissa on nyt noussut tiedottaminen.

Niinpä Karviaisessakin kannattaa aloittaa avoin ja säännöllinen tiedottaminen esimerkiksi siitä, että rokotusaikoja ei ole toistaiseksi tarjolla muille kuin riskiryhmäläisille. Tämäkin olisi parempaa tiedottamista kuin se, että ei tiedoteta mitään.

Kun "ei oota" -tiedottamiseen vielä lisättäisiin tarkka tieto seuraavan yleisen rokotetiedotteen ajankohdasta niin rokotusta odottavien ei tarvitsisi päivästä toiseen arpoa turhaan tulevaisuuttaan.

Kirjoittaja on Vihdin Uutisten päätoimittaja

Etusivulla nyt

Luetuimmat