Lukijalta: Kenttää kiertävät ladut on kunnostettava

Pertti Jalonen, toimittaja (eläkkeellä)

Nummelan lentokentän kerrottiin vuosi sitten olevan ”hurjassa nousukiidossa” (Vihdin Uutiset 2.3.2020).

Hiihdon harrastajille se näyttäytyy mahalaskuna: lupauksista – kentän toiminnan laajentuminen ei rajoita ulkoilua – huolimatta hiihtoreittejä on merkittävästi supistettu.

Kunnostettu latu kiersi aikaisempina lumitalvina myös metsätaipaleen Lohjantien puoleisella alueella, josta se koukkasi takaisin kentän reunalle jatkuen pururadan suuntaan.

Metsäosuudet molemmin puolin kenttää lisäävät ladun vaihtelevuutta eikä viima haittaa metsän siimeksessä, kuten avoimella kentällä.

Viime viikonvaihteessa hiihdon ja retkiluistelun harrastajien määrä oli laskettavissa sadoissa.

Pururadan ja hotellin parkkipaikat olivat koko ajan täynnä, pois lähtevien tilalle tuli aina uusia autoja.

Hotellin parkkipaikan kautta tutulle ladulle tulleet äimistyivät ja harmittelivat kunnostetun ladun ja yhteyden puuttumista Hiidenveden puolelle ja pururadan ladulle.

Sinne johtaa nyt hiihtämällä tehty latu metristen lumivallien välissä.

Ainoa kone, joka sunnuntaina oli nähtävillä, oli kiitorataa jynssäävä traktori. – Varmasti hyvä diili urakoitsijalle.

Onko tosiaan niin, että ”Malmi-kiima” on voittanut järjen käytön? Ja missä vaiheessa on päätetty lentotoiminnan olevan ympärivuotista?

Yhtään ”lentoturistia” ei kentällä näy, koneet ovat hangaareissaan. Toivottavasti pysyvätkin siellä kesäkelejä odottelemassa.

Toisessa päässä kenttää, varoituskilpien sisäpuolella on kunnostettu latu, mutta Lohjan puoleisesta päästä se syystä tai toisesta puuttuu. Mikä on tämän ratkaisun logiikka?

En ole ainoa, joka toivoo latukoneen palauttavan reitit ennalleen, siitä ei voi olla kenellekään haittaa, ei edes lentokenttäyhdistykselle.

Kanssani keskustelleet kymmenet hotellin ja pururadan parkkipaikalle pysäköineet hiihtäjät toivovat yhdysladun ja Lohjantien puolta kiertävän ladun kunnostamista.

Muussa tapauksessa lentokenttäyhdistykselle on lankeamassa mainehaitta.

Näin vaalivuonna toivoisin Vihdin Uutisten vaalikoneeseen kysymyksiä ehdokkaille lentokentän toiminnan kehittämiseen ja harjun suositun urheilu- ja ulkoilualueen välisen tasapainon säilyttämiseen.

Nyt vaaka on aika tavalla kallellaan lentotoiminnan puolelle.

Kommentoi